1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Sanal Kart Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 2020 Sanal Kart Açma
Sanal Kart Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 2020 Sanal Kart Açma

Sanal Kart Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 2020 Sanal Kart Açma

Teknolojinin günlük hayatımıza dâhil olmaya başlaması bizlere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yüksek meblağdaki kredi tutarlarınızı internet alışverişlerinizde kullanmak istemeyebilirsiniz. BU gibi durumlar da oldukça fayda sunan sanal kartlar ile alakalı aklınıza takılabilecek tüm soruları sizler için derledik.

A+A-

Sanal kart nedir? Sanal kart ne işe yarar? Sanal kart nerelerde kullanılır? Sanal kart nerden alınır? Sanal kart nasıl kullanılır?

Sanal Kart Nedir?

Bankalarca müşterilere verilen kart numarası ve son kullanma tarihi ile CVC kodu olan fakat fiziksel olarak elinizde var olmayan, yalnızca internet alışverişlerinizde kullanabileceğiniz bir ödeme aracıdır. Bankalarınızdan edindiğiniz sanal kartlarınız ile yapmış olduğunuz harcamalar, mevcutta var olan kredi kartınızdan ya da banka hesabınızdan düşmektedir.

Sanal kart oluşturabilmek için yalnızca müşterisi olduğunuz bankalar ile çalışabilirsiniz. Bazı bankaların politikaları gereği, yalnızca kredi kartı müşterilerine sanal kart verilmektedir yani banka kartı müşterilerine sanal kart verilmesi, bankaların politikalarına bağlıdır.

Sanal Kart Nasıl Alınır?

Sanal kredi kart başvurunuzu çalıştığınız bankaya yapabilirsiniz. Sanal kartı kullanmak istiyor iseniz internet bankacılığı ile şubeden yahut telefon ile sanal kredi kartı edinebileceksiniz. Sanal kredi kartları sadece internet ortamında kullanabileceksiniz. Sanal kart ile elinizde somut bir kart olmuyor ancak talebinize bağlı olarak bankalar, elinizde bulunması adına kart gönderimi yapabiliyorlar.

Sanal Kredi Kartı Kullanımının Avantajları Nelerdir?

Sanal kart; Talebinize bağlı olarak bankanız tarafından sizlere ücretsiz bir şekilde sunulan, online alışverişlerde kullanabileceğiniz bir karttır. Sanal kartlarınızın yıllık aidat ücreti yoktur. Kullanım esnasında da herhangi bir bedel ödemezsiniz.

Başvuru işlemleri çok kolaydır. Sanal kartı alabilmek için tek şart, internet bankacılığı kullanıyor olmanızdır. Hayatınızı kolaylaştıran bu sanal kart ile sizlerde alışverişinizi güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Sanal Kart Limiti Ne Olmalıdır?

Sanal kart limiti kullanıcıların isteğine göre belirlenir, dilerseniz az dilerseniz yüksek limitli sanal kartlar tercihinde bulunabilirsiniz. Sanal kartın tarafınıza açılması ile sıfır limitli bir kart edineceksiniz. Yapacağınız alışverişe bağlı olarak limiti belirleyebileceksiniz. Yapmış olduğunuz bu alışverişler, kredi kartınızdan düşecektir.

Sanal Kart, Market Alışverişlerinde Geçerli Midir?

Sanal kartınız, yalnızca sanal ortamda kullanılmaktadır. Yani somut olarak harcama yaptığınız herhangi bir yerde bu sanal kartları kullanmanız mümkün değildir.

Sanal Kart Alışverişlerinizde Taksit İmkânı Var Mı?

Sanal kartınız ile internet ortamında yapmış olduğunuz harcamalarda tıpkı kredi kartı harcamalarınızda olduğu gibi taksit yapma imkânınız bulunmaktadır. Sanal kar kullanımınız için herhangi yıllık kart ücreti gibi ödeme yapmazsınız. Bunun yanı sıra bonus kampanyaları ile puanlardan da sanal kredi kartınız ile faydalanabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.