1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sahibinden Satılık ve Kiralık İlan Verene 25 Bin TL Para Cezası!
Sahibinden Satılık ve Kiralık İlan Verene 25 Bin TL Para Cezası!

Sahibinden Satılık ve Kiralık İlan Verene 25 Bin TL Para Cezası!

Yapılan yasal düzenlemeler beraberinde artık taşınmaz ticaret için yetki belgesi gerekecek. Bu konu hakkında geri sayım başlamış durumda. 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ev sahipleri sahibinden satılık ya da kiralık ev ilanı veremeyecekler. İşte merak edenler için konuya ilişkin diğer detaylar..

A+A-

Yapılan yasal düzenlemeler beraberinde artık taşınmaz ticaret için yetki belgesi gerekecek. Bu konu hakkında geri sayım başlamış durumda. 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren ev sahipleri sahibinden satılık ya da kiralık ev ilanı veremeyecekler.

Sahibinden kiralık ya da satılık ev ilanı veren ev sahiplerine ise idari para cezası uygulanacak. Bu konu hakkında yetki sadece taşınmaz yetki belgesi bulunan emlakçılarda olacak. Haberin yapılması ve geri sayımın başlaması üzerine pek çok vatandaş konuya ilişkin olarak detayları merak ediyorlar. İşte merak edenler için konuya ilişkin diğer detaylar..

Daha öncesinde hazırlanmış olan taşınmaz ticaret yetki belgesine ilişkin yasal düzenlemeler için tarih çok kez ertelenmişti. 5 Haziran 2018 yılında hazırlanmış olsa da bu uygulamanın yürürlüğe giriş tarihi sürekli olarak ertelenmişti. Ancak yürürlüğe girmesi içi geri sayım başlamış durumda.

Bu uygulamanın yürürlüğe girmesi ardından vatandaşlar taşınmaz ticaret kapsamında evleri için sahibinden kira ya da satılık ilanı veremeyecekler. Taşınmaz ticaret yetki belgesi şartı ardından uygulamaya uymayarak sahibinden ilan veren kişilere ise idari para cezası uygulaması yapılacak.

Sahibinden Satılık ve Kiralık Ev İlanı Verenlere Ne Kadar Para Cezası Uygulanacak?

Uygulamanın yürürlüğe girmesi için geri sayımın başlaması ardından pek çok vatandaşın merak ettiği konulardan bir tanesi de uygulamaya uymayanlara ne kadar para cezası uygulanacağı konusu. Sahibinden satılık ve kiralık ev ilanı verenlere para cezası 25 bin TL tutarında yapılacak.

Bu noktada vatandaşlar taşınmaz konutlarını ancak emlakçılar üzerinden kiraya verebilecek ya da satışlarını gerçekleştirebilecekler. Bütün yetkiler bu kapsamda emlakçılara verilecektir. Yine internet üzerinden ilan verme yetkisi de yalnızca taşınmaz ticaret yetki belgesine sahip olan emlakçılar için geçerli olacak.

Bu kapsamda yine yetki belgeleri olmayan emlakçıların da ilan vermelerine izin verilmeyecek. Uygulamaya uymayan kişilerin tespit edilmesi üzerine de bu kişilere idari ara cezası uygulanacak.

31 Ağustos 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan bu uygulama eğer yine bir erteleme kararı verilemezse bu kez geçerli olacak. Bu uygulama sayesinde hem emlak sektörünün hem de vatandaşların emlak konusundaki şikâyetlerine bir son verilmiş olunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler