1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Sağlık Bakanlığından müjdeli haber..! Binlerce personel alımı için düğmeye basıldı
Sağlık Bakanlığından müjdeli haber..! Binlerce personel alımı için düğmeye basıldı

Sağlık Bakanlığından müjdeli haber..! Binlerce personel alımı için düğmeye basıldı

İşsizlerin beklediği haber geldi! Sağlık Bakanlığı binlerce kişiyi işe alacak! Yayımlanan ilanlara göre Sağlık Bakanlığı personel alımları yapılacak ve Haziran ayında 5430 memur alımı yapılacak. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar nutuk.com.tr'de

A+A-

Yayımlanan ilanlara göre Sağlık Bakanlığı personel alımları yapılacak ve Haziran ayında 5430 memur alımı yapılacak. Bünyesindeki eksikliği gidermek adına farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 5430 memur alımı gerçekleştirilecek. Memur alımları için başvurular başlamış durumda. Personel alımı haberi ardından pek çok vatandaş habere ilişkin olarak detayları merak ediyor. Kimlerin başvuru yapabilecekleri ve kimlerin işe alınacağı merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İlanları

Üç farklı ilan ile 5430 memur alımı haberleri ardından vatandaşlar Sağlık Bakanlığı personel alım ıilanları hangi alanlarda diye merak ediyor. Farklı kadrolardan alım yapılacak ve her ilanın başvuru süreleri farklı olacak. Bu kapsamda 250 işçi, 3000 sağlık personeli ve memur, 2180 istifa sonrası yeniden atama kurası yapılacak. Bu ilanlara başvuru yapmak isteyen kişiler hangi niteliklere sahip olmaları gerektiğini de merak ediyor. Başvuru yapabilmek için gerekli özellikler şu şekildedir:

  • T.C vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Çalışmalarına engel sağlık sorunları olmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu çıkması.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak.
  • Askerliği yapmış olmak veya askerlikle ilişkisi olmamak.

3000 Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımları

Yapılan haberler ardından 3000 sözleşmeli sağlık personeli alımları için KPSS sonuçlarına göre alımlar gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleşimler ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde tercihler yapılacak. Tercih kılavuzu ise ÖSYM internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Tercih işlemleri için de 2018 yılı KPSS sonuçları kullanılacak. Adaylar 16 Haziran-22 Haziran 2020 tarihleri arasında tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre tercihlerini yapabilecekler.

Sağlık Bakanlığı 250 Sürekli İşçi Alımları

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımlarında 250 kişi de sürekli işçi alımı yapılacak. Atanmaya hak kazanan adaylar Sağlık Bakanlığı kadrosunda işçi olarak istihdam edebilecekler. Başvurular 17 Haziran-21 Haziran 2020 tarihleri arasında İŞKUR resmi sitesi üzerinden kullanıcı girişiyle yapılabilecek.

Yeniden Atama Kurası İlanları

Sağlık Bakanlığınca yeniden atama kurası takvim çerçevesi ve yapmış oldukları tercihler doğrultusunda adayların kurası noter huzurunda yapılacak. Yapılan başvuruların ardından kura yerleri ve saati ise yine internet adresi üzerinden duyurulacak. Başvuru yapmak isteyen adayların en geç 23 Haziran 2020 saat 18:00’a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Atamaya esas evrakların son geliş tarihi ise 4 Ağustos 2020. Kuralar ise 3 Temmuz 2020 Cuma günü çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.