1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Mülakat Şartsız 81 İlde 18 Bin Çalışan Alınacak….
Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Mülakat Şartsız 81 İlde 18 Bin Çalışan Alınacak….

Sağlık Bakanlığı Duyurdu! Mülakat Şartsız 81 İlde 18 Bin Çalışan Alınacak….

Sağlık bakanlığı 2020 yılı alımları sırasında tam 18 bin kamu personeli alımları adına geri sayımda son noktaya gelindi. Bakan Fahrettin Koca, 1 ya da en geç 2 hafta içerisinde personel alım konusunun netleşeceğine dair bir açıklamada bulundu.

A+A-

Sağlık bakanlığı için alımlar mülakatsız olarak gerçekleşecek

Sağlık bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir basın toplantısı içerisinde kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi. Yanıtları sırasında;

"Özellikle yaşanan korona virüs için gelen dönemde sağlık kahramanları adına cephede fedakarca savaştıkları bilinen bir gerçek. Bu dönemin zorlu olan yükünü nasıl kaldırdığını da iyi bildiğini dile getirdi. Yoğun bakımda çalışma hayatına devam eden bir sağlık personeli için, bu zorlu olan ortamda bir şekilde covidli olduğu bilinen ve tedavisi devam eden hastaya saatlerce hizmet ettiğini, yeri geldiği zaman içerisinde damar yolunu açmak için saatlerce çalıştığını bu süreç içerisinde yorulduğunu çaba içinde olduğunu, en son zorlu süreç içerisinde evine giderken çocuğuna sarılamamasının ne kadar zor olduğunu aktardı. Bu dönemde empati yapılması ve ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Açmak üzere olunan ya da yeni açılan hastane kapasitesini arttırmak adına hastaneler için çalışmalar devam ediyor. Ortalama olarak tüm durumlar 1-2 hafta içinde netleşmiş olacağını dile getirirken personel alımı yapılacak olduğunu ve ortalama olarak 1-2 hafta içinde netleşmiş olacağını." dile getirdi.

18 bin personel alımına yer verilecek

Sağlık profesyonelleri adına yapılan son açıklama sırasında kamu personeli olarak tam 18 bin kişinin alınacağını ve gerekli alımların en kısa sürede meydana geleceğini dile getirdi.

Kadro dağılımları özenle gerçekleşecek

18 bin personel alımı için yapılacak kadroların daha belli olmadığı ve bunların önümüzdeki süreçler içerisinde net bir şekilde açıklanacağını dile getirdi.

Alımlar mülakatsız bir şekilde gerçekleşecek

18 bin kamu personeli alırken işlemler mülakat olmadan meydana gelecek. KPSS sonuçları ile yapılacak atamalar için KPSS puan sıralamasına göre mülakat durumu olmadan da meydana gelecek.

Türkiye geneli için alımlar bekleniyor

Geçmiş zamanlarda meydana gelen açıklamaların ardından yeni açılacak hastaneler için alımların yapılacağına dair yer verildi. Fakat bu durum ülke genelinde eksik olmasına göre alımların 81 il içerisinde yapılması da beklentiler arasında.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.