1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Saç Dökülmesi Nedenleri ve Önlemenin Yolları İşte O Mucize Besinler
Saç Dökülmesi Nedenleri ve Önlemenin Yolları İşte O Mucize Besinler

Saç Dökülmesi Nedenleri ve Önlemenin Yolları İşte O Mucize Besinler

Uzmanlara göre; 50 yaşına geldiğinde erkeklerin %85’i saç dökülmesi sorunu ile karşılaşıyor. Kadınlar da, yaşla birlikte daha fazla saç dökülmesi ile karşılaşırlar. Kadınların da %40’ı saç dökülmesi yaşar. Kadınlar için en yaygın neden, kadın tipi saç dökülmesidir.

A+A-

Beslenme, daha güçlü saç tellerinin anahtarı olabilir!

Uzmanlara göre; 50 yaşına geldiğinde erkeklerin %85’i saç dökülmesi sorunu ile karşılaşıyor. Kadınlar da, yaşla birlikte daha fazla saç dökülmesi ile karşılaşırlar. Kadınların da %40’ı saç dökülmesi yaşar. Kadınlar için en yaygın neden, kadın tipi saç dökülmesidir.

Saç dökülmesinin nedenleri değişiklik gösterir. Doğum ya da stresli bir yaşam olayı nedeniyle meydana gelebilir. Tiroit bozuklukları, genetik faktörler ve hatta ısıtıcıların sık kullanımı da suçlu olabilir.

Uzmanlar, saç dökülmesi kadınlarda daha az kabul edilebilir olması nedeniyle, bir kadının özgüvenine zarar verebileceğini belirtiyor. Ancak, iyi haber şu ki; tüm saç dökülmeleri kalıcı değil. Belirli besinlerin alımını arttırarak, saç tellerinizi güçlendirebilirsiniz!

Havuç

Havuç, vücutta A vitaminine dönüşen beta-karoten yönünden zengindir. A vitamini; göz sağlığı ve bağışıklık sisteminin yanı sıra, saç ve cilt sağlığı için de çok faydalıdır. Ayrıca, biotin de içerir. Beta karoten alımını arttırmak için ıspanak, lahana ve tatlı patates de tercih edilebilir.

Somon

Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, bazı araştırmalar D vitamini eksikliğinin saç dökülmesine neden olabileceğini göstermektedir. D vitamininin en iyi kaynaklarından biri, omega-3 yönünden zengin olan somon balığıdır. D vitamini takviyesi almayı seçerseniz; aşırı alımında mide bulantısı, kabızlık ve diğer yan etkiler konusunda doktorunuza danışın.

Yumurta

Yumurta, iyi bir protein ve demir kaynağı olmasının dışında; saçın keratin yapısını iyileştiren ve saç dökülmesini kontrol etmeye yardımcı olan biotin yönünden zengindir. Ayrıca, içerdiği folat, aynı zamanda saçları görevlendirici görev görmektedir. Yumurtanın bu faydasının, yumurta sarısı olduğunu unutmayın.

Avokado

Avokado, saçların parlak ve yumuşak kalmasına yardımcı olan tekli doymamış yağlar yönünden zengindir. Ayrıca, içerdiği E ve B12 vitaminleri ile saç tellerinin kalitesini de arttırabilir. Ayrıca, kremsi yapısı ile saçlara topikal olarak uygulandığında da yumuşamasına ve kolajen üretimini arttırmaya yardımcı olabilir.

İstiridye

İstiridye, en iyi çinko kaynağıdır. Çinko, saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Çinko eksikliğinde, saç dökülmesi ve saçların daha yavaş uzaması problemi ile karşılaşılabilir. Çinko eksikliği, A vitamini eksikliğinden de kaynaklanabilir.

Ispanak

Çok iyi bir demir kaynağı olmasının dışında ıspanak; C vitamini ve A vitamini de içerir. Demir eksikliğinde, saç dökülmesi sıkça görülür. Ispanak, ayrıca sebum da içerir. Magnezyum, kalsiyum, demir ve potasyum içeriği ile de değerlidir. Ispanak, parlak saçlar ve sağlıklı bir saç derisi için önemlidir.

Yulaf

Saç dökülmesini önlemek için sabah kahvaltınıza bir kase yulaf ekleyebilirsiniz. Lif içeriği yüksek, çinko, demir, sağlıklı yağ asitleri içeriği ile saçlarınızı daha sağlıklı hale getirmeye yardımcı olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.