1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Sabah Saatlerinde müjdeli haber geldi! En Az 4500 Lira... SSK, SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Üç Maaş Avans Müjdesi!
Sabah Saatlerinde müjdeli haber geldi! En Az 4500 Lira... SSK, SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Üç Maaş Avans Müjdesi!

Sabah Saatlerinde müjdeli haber geldi! En Az 4500 Lira... SSK, SGK ve Bağ-Kur Emeklilerine Üç Maaş Avans Müjdesi!

Yeni emekli olan ve emekli aylıklarının bağlanmasını dört gözle bekleyen vatandaşlara avans imkânı eğer kabul görürse mevcut emekliler için de geçerli olacak ve emeklilere üç maaş avans imkânı doğacak. Eğer bu talep için onay gelirse emekli vatandaşlar üç maaş avans yani en az 4500 lira alabilecekler. Bu haberlerin yapılması ardından pek çok vatandaş konuya ilişkin olarak detayları meraka ediyor.

A+A-

Yeni emekli olan ve emekli aylıklarının bağlanmasını dört gözle bekleyen vatandaşlara avans imkânı eğer kabul görürse mevcut emekliler için de geçerli olacak ve emeklilere üç maaş avans imkânı doğacak. Eğer bu talep için onay gelirse emekli vatandaşlar üç maaş avans yani en az 4500 lira alabilecekler. Bu haberlerin yapılması ardından pek çok vatandaş konuya ilişkin olarak detayları meraka ediyor. İşte merak edenler için habere ilişkin diğer detaylar..

36 Ay Vadede Emeklilere Avans

Yapılan haberler ardından eğer kabul görürse 3 maaş avans çekebilecek olan emekli vatandaşlar 36 ay vadede emeklilere avans verilebileceği müjdesini aldılar. Nisan ayı zamları ardından en düşük emekli maaşı 1500 liraya yükselmişti.

Yani eğer emeklilerin bu talepleri hayata geçerse emekli vatandaşlar en az 4500 lira avans çekme hakkına sahip olabilecekler. Çekilen avanslar ise daha sonrasında emekli vatandaşların maaşlarından 12, 24 veya 36 ay taksitlere bölünerek kesilecek. Böylelikle de emekli vatandaşlar zorlanmadan çektikleri avansları son derecede kolay bir şekilde ödeyebilecekler.

Eğer bir emekli vatandaş 4500 lira avans çeker ve 36 ay taksit olursa çektiği avansı 3 yıl boyunca aylık olarak 125 lira kesinti şeklinde öder. Böylelikle de emekli vatandaşlar eğer bu talepleri hayata geçerse ihtiyaçlarını daha kolay bir şekilde sağlarken çektikleri avansı geri öderken de zorlanmayacaklar.

Emeklilere avans haberi ardından mevcut emekli vatandaşlar yeni emekli olacak vatandaşlara sağlanacak olan avans imkânından kendilerinin de faydalanıp faydalanamayacaklarını merak ediyorlar. Yeni emeklilere sunulan avans imkânının mevcut emeklilere de sunulması gündemdeyken konuya ilişkin olarak net bir bilginin paylaşılması mevcut emekliler tarafından takip ediliyor.

Verilecek olan avans imkânı, maaşı 90 gün içinde bağlanmayanların başvuru yaparak yararlanması halinde 3 net asgari ücret tutarınsa sağlanacaktır. Yani bu yıl için 6972 lira avans çekebilecekler. Bu avans imkânları mevcut emekliler için de 3 maaş tutarında uygulanacaktır. Böylelikle de en az 4500 lira avans çekebilecektir. Bu konuya ilişkin olarak emekli vatandaşlar faizsiz avans imkânının hızlı bir şekilde karara bağlanmasını bekliyorlar.

www.nutuk.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.