1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. RTÜK’ten Masterchef’e ceza! Masterchef yayından kaldırılıyor mu?
RTÜK’ten Masterchef’e ceza! Masterchef yayından kaldırılıyor mu?

RTÜK’ten Masterchef’e ceza! Masterchef yayından kaldırılıyor mu?

TV8 ekranlarının sevilen yarışması Masterchef; geçtiğimiz hafta bir yarışmacının ağlamasına neden olacak kadar yüksek sözle söylenen sözlerin yanı sıra sert söylemler ile bağırıldı. Bu durum karşısında yarışmacının onurunun kırılmasına neden olacak şekilde sebebiyet verilmesi karşısında RTÜK para cezası uyguladı.

A+A-

Yarışmacının onurunun kırılmasına sebebiyet verildi…

RTÜK; TV8 ekranlarının en sevilen ve büyük bir ilgi ile takip edilen Masterchef Türkiye programına karşı da ceza uyguladı. Programın sevilen yarışmacılarından bir tanesi olan Furkan’a karşı yapılan konuşmalar karşısında ağlamasına neden oldular. Yüksek ses ile itham edilen sözlerin karşısında stüdyoyu terk edecek konuma kadar gelmesi, yarışmacıya bu denli bağırılması onurunu kırılmasına neden verecek yayın kuruluşu kapsamında idari para cezası uygulandı.

Yarışmacıya neden bağırıldı?

8 Eylül Salı günü ekranlara gelen yarışmada mavi takımda bulunan yarışmacıların bireysel dokunulmazlık kazanması için bireysel dokunulmazlık oyunu oynadılar. İkinci oyun sırasında Somer Şef’in tabağını yaptılar.

Ayyüce tabağını bitiremediği için şeflere sunmadı. Furkan da tabağını bitiremese bile yine de şeflere sundu. Mehmet Şef; Furkan’ın tabağını gördüğü zaman bu nasıl tabak, şef tabağını bu şekilde nasıl sunabilirsin, eğer tamamlamayı başaramadıysan şeflere getirip bunu sunmazsın, ben bunun tadına dahi bakmam tarzında ithamları ile Furkan’a yüksek ses ile bağırdı. Mehmet Şef’in bu sözleri karşısında Furkan göz yaşlarını tutamadı ve izin isteyerek, saygısını bozmadan stüdyodan ayrıldı.

RTÜK’ten Masterchef’e gelen ceza kapsamında yarışmacıların onurlarının kırılmasına neden olunmasından ötürü para cezası uygulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.