1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Roma'da Forma Giyen Mert Çetin Galatasaray'ın Radarına Girdi
Roma'da Forma Giyen Mert Çetin Galatasaray'ın Radarına Girdi

Roma'da Forma Giyen Mert Çetin Galatasaray'ın Radarına Girdi

Sezonun ilk yarısında tam bir hayal kırıklığı yaratan Galatasaray ikinci yarıya fırtına gibi başlayabilmek adına 4 koldan transfer taarruzu başlattı.

A+A-

Yeni sezon ada birçok futbol otoritesi tarafından şampiyonluk favorisi olarak başlayan Galatasaray sakatlıklar, formsuzluk, yeni transferlerin etkili olamaması ve Falcao gibi dünyaca ünlü bir forvetten yararlanamaması gibi sebeplerle şampiyonluk yarışında hayli geride kaldı.

İlk devreyi Fenerbahçe’nin 4, Beşiktaş’ın 3 ve lider Sivasspor ’un 10 puan gerisinde 27 puan ile 7 sırada tamamlayan Galatasaray daha önce birçok defa yaptığı gibi devre arası transferleri ile şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Bu anlamda oldukça hareketli bir transfer dönemi geçirmesi beklenen Galatasaray’da öncelikli mevkilerde biriside defans bölgesi oluyor. Luyindama’nın uzun süreli sakatlığı ile bu bölgede büyük sorun yaşayan Galatasaray’ın ilk hedefi sezon başında Roma’ya transfer olan Mert Çetin olacak.

Hedef 2 Senelik Kiralama

Sezon başında Gençlerbirliği’n den Roma’ya transfer olan genç defans oyuncusu çok fazla forma şansı bulamasa da oynadığı maçlarda ki performansı ile teknik direktöründen tam not aldı. Roma’nın oldukça geniş ve kaliteli bir oyuncu havuzu olması nedeniyle gelişimi için yeterli imkanı bulamayan Mert Çetin’i 2 sene kiralamak isteyen Galatasaray bu sayede hem defansta ki sorunu çözmek hem de yüklü bir defans bölgesi transfer maliyetinden kurtulmak istiyor. Oyuncudan gelecekte oldukça umutlu olan Roma’nın oyuncunun gelişimi adına bu transfere sıcak baktığı konuşuluyor.

Mert Çetin Kimdir? Kaç Yaşında?

1997 yılının Ocak ayında, Ankara Çankaya’da dünyaya geldi. Oğlak burcu olan futbolcu’nun boyu ise 1.89 cm’dir.

Futbol kariyeri;

Futbol hayatına türk futbolunun köklü takımlarından olan Gençlerbirliği Spor kulübü altyapısında başlayan Mert Çetin ilk filiz lisansını da burada çıkartarak futbol hayatına başlamış oldu.

2019-2020 sezonu transfer zamanında genç merkezi defans oyuncusu Yıldırım Mert Çetin 22 yaşında İtalyan Seri-A Ligi güçlü ekiplerinden Roma’ya 3 Milyon Euro bedelle transferi gerçekleşmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.