1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Resmi tatil açıklandı! Son dakika bayram ikramiyeleri öne çekildi! Cumhurbaşkanı açıkladı erken tarihte alacaklar dedi!
Resmi tatil açıklandı! Son dakika bayram ikramiyeleri öne çekildi! Cumhurbaşkanı açıkladı erken tarihte alacaklar dedi!

Resmi tatil açıklandı! Son dakika bayram ikramiyeleri öne çekildi! Cumhurbaşkanı açıkladı erken tarihte alacaklar dedi!

Emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine toplantısının ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Erdoğan, Kurban Bayramı için bayram tatilinin 9 gün olacağını kamuoyuyla paylaştı. Bu açıklamanın ardından emekli ikramiyeleriyle ilgili durum da netleşti.

A+A-

Emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine toplantısının ardından canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Erdoğan, Kurban Bayramı için bayram tatilinin 9 gün olacağını kamuoyuyla paylaştı. Bu açıklamanın ardından emekli ikramiyeleriyle ilgili durum da netleşti. İkramiyeler ne zaman yatacak? İkramiyelere zam yapıldı mı? Emeklileri ilgilendiren ikramiye ödemeleriyle ilgili son gelişmeleri aktarıyoruz.

Türkiye gündeminde emeklileri yakından ilgilendiren birkaç konu bulunuyor. Emekli ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı ve ödemelerin ne zaman yapılacağı araştırılırken, aynı zamanda Temmuz ayında uygulanacak olan ara zamla ilgili yeni düzenleme de merak konusu haline geldi. Şu anda öncelik bayram ikramiyeleriyle ilgili konuda yoğunlaşılmış durumda. Yeni kabine açıklanmasının ardından hafta sonunda, yeni kabine bugün akşam saatlerinde bir araya geldi. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak müjdeli haberi duyurdu. Bayram tatilinin 9 gün olacağı resmi olarak açıklandı. Ancak, Emekliler için yapılacak olan bayram ikramiyesi ödemesiyle ilgili bir açıklama yapmayan Erdoğan, zam beklentilerinin giderek azalmasına yol açtı. Ancak, ödemelerin erken yapılacağı müjdeli haberini netleştirdi.

ÖDEMELER ÖNE ÇEKİLDİ

Emekliler için bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı araştırılmaya başlandı. Ödemelerin bayramdan hemen önce hesaplara yatırılacağı düşünülüyor. Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte bayram ikramiyesi ödemelerinin öne çekileceği öngörülüyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı için ödemeler bayramdan hemen önce hesaplara yatırılmıştı. Kurban Bayramı için de aynı şekilde ödemelerin bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor. Bayram tatilinin dolayısıyla bayram ikramiyelerinin 19-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ödemeler, emekli vatandaşların TC kimlik numaralarının son rakamına göre hesaplara yatırılacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ KAÇ TL?

2018 yılından bu yana emeklilere ödenen ikramiyeler ilk 3 yıl boyunca 1000 TL olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 100 TL zam yapılarak ikramiyeler 1100 TL'ye yükseldi ve bu yıl için de 900 TL'lik rekor bir artışla Ramazan Bayramı'nda 2000 TL hesaplara yatırıldı. Kurban Bayramı için de bu rakamın yine 2000 TL olması bekleniyor. Şu anda ikramiyelere zam yapıldığına dair bir açıklama bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.