1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Çalışanlara müjde! Emeklilik yaşı düşürülüyor... Anında emekli olabileceksiniz!
Çalışanlara müjde! Emeklilik yaşı düşürülüyor... Anında emekli olabileceksiniz!

Çalışanlara müjde! Emeklilik yaşı düşürülüyor... Anında emekli olabileceksiniz!

Tüm çalışma hayatına devam eden ve EYT kapsamında olan vatandaşların en büyük hayali emeklilik haklarını elde etmektir. Ne zaman emekli olacaklarını ya da hangi şartlar ile elde edeceklerini borçlanmalar kapsamında araştırmaya devam ediyorlar. Hangi meslekler hangi şartlarda borçlanma haklarının sahibi olacak?

A+A-

Vatandaşlara gelen borçlanma imkanları ile beraber prim ödemeleri sırasında meydana gelen açıkları kapatmak mümkün olacak. Şu an tüm vatandaşlar borçlanma yöntemleri ile bir an önce emekli olmak isteseler bile bazı anlarda yanlış anlaşılmalardan dolayı haklarını koruyamıyor. Prim borçlanması ile beraber 49, sigorta girişlerinden dolayı da 51 yaşında emekli olmak mümkün olacak.

Hangi meslekler daha erken emekli olabilecek?

  1. Emniyet ve MİT görevlileri
  2. İtfaiye erleri
  3. Gazeteciler
  4. Demir ve çelik alanlarındaki fabrikalarda çalışanlar
  5. TSK görevlileri
  6. Su altında çalışma hayatına devam edenler
  7. Madenciler gibi tam 43 farklı meslek en fazla 3 yıl boyunca yaş haddinden dolayı erken emekli olma hakkının sahibi olacak.

Doğum borçlanması sayesinde erken emekli olmak…

Kadınlar anne oldukları ya da olmak üzere oldukları zamanlarda en fazla 3 çocuk için doğum borçlanması yaparak tam 6 yıl erken emekli olma hakkına sahip olabilecekler. Her çocuk için 2’şer yıl erken emekli olma hakkına sahip olan kadınlar doğum borçlanması ile sahip olmak için doğum yapmadan en az bir yıl önce sigortalı bir şekilde iş hayatına başlamış olması gerekir.

Prim borçlanma bedelleri belli oldu mu?

Prim borçlanma bedelleri en düşük ve en yüksek maaşlar için belli oldu. Günlük olarak vatandaşlara en düşük kapsamlarda prim ödemeleri 27,28 TL olurken en yüksek günlük ödemeler 204,60 TL olarak belirlendi. Aylık kapsama döküldüğü zamanlarda en düşük 818,40 TL ödeme yapılacakken en yüksek olarak da 6138,00 TL ödemeler devam edecek.

Staj sigortası olanlar dikkat!

Staj sigortası eskisi gibi devre dışı kalmayacak ve kadınlardaki doğum, erkeklerdeki askerlik borçlanması gibi borçlanma hakkına dahil edilecek. Borçlanma sayesinde staj sigortası olanlar ortalama olarak 1 ya da 2 yıl daha erken emekli olabilecek.

Askerlik borçlanması ile erken emekli olabileceksiniz…

Erkeklerde askerlik borçlanması ile vatandaşlar ortalama olarak 1 ya da 2 yıl daha erken emekli olma hakkına sahip olacak. Bu süreçlerde eğer erkekler askere gitmeden önce sigortalı olarak çalışma hayatına başladılarsa hakların verileceği gibi, askerlikte oldukları sürede sigorta prim ödemelerinin de yatırılmaması gerekir. Bu kapsamda daha erken emekli olma haklarının sahibi olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum