1. HABERLER

  2. KONUT

  3. Resmi Gazete'de yayımlandı yüzde 20'si kaldırıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!
Resmi Gazete'de yayımlandı yüzde 20'si kaldırıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!

Resmi Gazete'de yayımlandı yüzde 20'si kaldırıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı!

Aşırı kira artışlarının önüne geçmek için alınan önlemlerden biri de internet üzerinden emlak ilanlarına getirilen standart. Düzenleme kısa süre önce yayınlandı ve sadece birkaç gün içinde birçok gönderi silindi.Emlak fiyatlarının manipüle edilmesini önlemek için Maliye Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan ilanların ardından bir tebliğ yayınladı. Bu hüküm ile siteden kaldırılan reklam sayısı

A+A-

Aşırı kira artışlarının önüne geçmek için alınan önlemlerden biri de internet üzerinden emlak ilanlarına getirilen standart. Düzenleme kısa süre önce yayınlandı ve sadece birkaç gün içinde birçok gönderi silindi.

Emlak fiyatlarının manipüle edilmesini önlemek için Maliye Bakanlığı internet sitesinde yayınlanan ilanların ardından bir tebliğ yayınladı.

Bu hüküm ile siteden kaldırılan reklam sayısı her gün ikiye katlandı. 31 Mayıs Salı günü "Resmi Gazete", 1 Haziran'dan itibaren uygulanacak olan online emlak platformlarında emlak ilanlarının yönetimine ilişkin yönetmeliği yayınladı.

%20 silindi

Yeni düzenlemeye göre reklam sitelerinde yer alan tüm taşınır ve taşınmaz mal bilgileri 1 ay içinde vergi dairesine bildirilecek. Düzenleme piyasada da etkisini kısa sürede gösterdi. NTV'ye bilgi veren sektör yetkilileri, reklamların yüzde 20'sinin kaldırıldığını söyledi.

"Dünya Gazetesi" haberine göre yönetmelik düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığı ilk günde ilan sitelerinde kaldırılan ilan sayısı 2'ye katlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.