1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Milyonlarca Kredi Kartı kullananlara kötü haber! Artık gelmeyecek
Milyonlarca Kredi Kartı kullananlara kötü haber! Artık gelmeyecek

Milyonlarca Kredi Kartı kullananlara kötü haber! Artık gelmeyecek

BDDK’nın aldığı bir karar neticesinde İş Bankası artık 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra kredi kartı hesap özeti; müşterilerine dijital kanallar aracılığıyla ve posta yolu ile gönderilmeyecek. Konu ile ilgili detaylar haberimizde…

A+A-

BDDK’nın aldığı bir karar neticesinde İş Bankası artık 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra kredi kartı hesap özeti; müşterilerine dijital kanallar aracılığıyla ve posta yolu ile gönderilmeyecek. Konu ile ilgili detaylar son dakika haberi nutuk.com.tr'de

İş Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı madde değişikliği nedeni ile bu radikal kararı uygulamaya geçirdi. Yapılan değişiklik yalnızca ekstreleri kapsamıyor; aynı zamanda banka müşterileri ATM üzerinden yapılan işlem makbuzlarını da Mail ya da SMS olarak isteyemeyecek.

Dolandırıcılığın Önüne Geçilecek!

İş Bankasının uygulayacağı bu değişiklik üzerine birçok dolandırıcılık yöntemi engellenebilecek, dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilecek. Zira sıklıkla mail üzerinden gönderilen sahte e-postalar, müşterilerin kart bilgilerini çaldırması ile sonuçlanıyordu. Bu durumun önüne geçmesi ile dolandırıcılık olaylarının azalması planlanıyor.

Yapılan değişikliğin bir diğer olumlu yansıması ise; banka müşterilerinin mail adreslerini değiştirmesi, güncellemesi sonucunda yaşanılan karmaşanın minimum seviyeye indirilmesi ve kişilerin herhangi bir işlem yapmadan tek kanaldan güncel olarak ekstrelerini inceleyebilmesi.

İş Bankası Ekstrelerine Nereden Erişilebilecek?

Kişiler kredi kartı ekstrelerine artık SMS ya da e-posta aracılığı ile değil; bankanın mevcut dijital kanalları aracılığı ile erişebilecek. Bankanın mobil uygulaması, internet şubesi güncel olarak ekstre bilgilerini müşterilere sunacak. Bu karar birçok kişi açısından güvenilir gelse de, yine bir kesim tarafından tepki gösterilmesine neden oldu.

Banka Müşterilerinden Tepki Yağdı!

İş Bankası müşterileri, yapılan bu değişikliğe sosyal medya araçları ile tepki gösterdi. Birçok kişinin akıllı telefon kullanmaması, SMS ya da e-posta ile ekstrelerini incelemesi getirilen düzenlemeye tepki göstermelerine neden oldu.

Yapılan açıklamaya göre değişikliğin temel sebebi BDDK’nın çıkarttığı yeni düzenleme. Değişikliğin gerekçesi BDDK tarafından çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Bankaların Bilgi Sistemleri Ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 37. Maddesi. Bu maddede yer alan “Bankanın elektronik ortamda müşterilerine ileteceği hassas veri veya sır niteliğinde veri içeren her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderilmesi esastır.” İbaresi; İş Bankasının düzenlemeye gitmesine neden oldu. Diğer bankaların da kısa süre içerisinde bu değişikliği uygulamaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum