1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. Resmi gazetede yayımlandı! Bekçi alımı 2022 başvuru formu, şartları ve tarihleri! EGM PA Bekçi alımı ne zaman yapılacak ve bekçilik başvuruları başladı mı?
Resmi gazetede yayımlandı! Bekçi alımı 2022 başvuru formu, şartları ve tarihleri! EGM PA Bekçi alımı ne zaman yapılacak ve bekçilik başvuruları başladı mı?

Resmi gazetede yayımlandı! Bekçi alımı 2022 başvuru formu, şartları ve tarihleri! EGM PA Bekçi alımı ne zaman yapılacak ve bekçilik başvuruları başladı mı?

Bekçi alımı 2022 ile alakalı süreç başvuruda bulunacak adayların yakın takibinde yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde istihdam edecek olan binlerce şahıs bu sene için bekçi alımı müracaat tarihlerini, şartlarını ve alım süreci bilgilerini öğrenmek istiyor. Bilindiği suretiyle; 4 Mart 2022 tarihindeki Resmi Gazete'de piyasaya sürülen karar doğrultusunda 3 bin be

A+A-

Bekçi alımı 2022 ile alakalı süreç başvuruda bulunacak adayların yakın takibinde yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde istihdam edecek olan binlerce şahıs bu sene için bekçi alımı müracaat tarihlerini, şartlarını ve alım süreci bilgilerini öğrenmek istiyor. Bilindiği suretiyle; 4 Mart 2022 tarihindeki Resmi Gazete'de piyasaya sürülen karar doğrultusunda 3 bin bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Peki; bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçi alımı başvuruları başladı mı, son konum ne? İşte detay!

Emniyet Genel Müdürlüğü banliyö teşkilatında görevlendirilmek suretiyle 3 bin bekçi alımı yapılacağı Resmi Gazete sonucu ile açıklanmıştı. Çarşı ve mahalle bekçiliğinde görevlendirilecek olan binlerce kişi "Bekçi alımı ne zaman başlıyor ve bekçilik başvuruları başladı mı?" sorularına cevap arıyor.

Daha önce aranan bekçi alımı şartlarına bakılırsa; minimum lise yada dengi okul mezunu olmak, en az 167 cm uzunlukta olmak, müracaat yapmış olduğu il sınırları içinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak şeklinde koşullar bulunuyor. Peki; bekçi alımı ne zaman yapılacak ve başvurular ne vakit başlıyor? İşte bekçilik başvurusu ve şartlarında son durum.

BEKÇİ ALIMI 2022 kadrosu ihdas edilmesine ait Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Bekçi alımı müracaat tarihi henüz açıklanmadı. Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) 3 bin çarşı ve mahalle bekçi ekibi ihdas edilmesine ilişik Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Henüz 2022 bekçi alımı başvuru şartları açıklanmadı. En son piyasaya çıkan duyuruda açıklanan şartlar şu şekildeydi:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya muadili okul mezunu olmak,

En az 167 santimetre boyunda olmak,
Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) içinde olmak,

31 yaşından gün almamış olmak,
Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı batkı veya yüz kızartıcı başka bir fiilden ötürü hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
Silah taşımaya veya silahlı vazife oluşturmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Alkol, uyuşturucu yada uyarıcı madde kullanması nedeniyle tedavi görmüş yada görüyor olmamak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.