1. HABERLER

  2. SSK

  3. Resmi açıklama yapıldı: 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu kadın ve erkekler, aynı anda 3 maaş alma şansına sahip olacak!
Resmi açıklama yapıldı: 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu kadın ve erkekler, aynı anda 3 maaş alma şansına sahip olacak!

Resmi açıklama yapıldı: 4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur'lu kadın ve erkekler, aynı anda 3 maaş alma şansına sahip olacak!

4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur sistemleri kapsamında sigortalı olan kadınlara müjde! Artık aynı anda üç farklı türde ödeme alabilirler. Resmi duyuru bugün erken saatlerde yapıldı. Milyonlarca insan artık aynı anda üç ödeme alma fırsatına sahip. Bu ödemelerin alınabilmesi için gerekli şartlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiştir.

A+A-

4A, 4B, 4C, SSK ve Bağ-Kur sistemleri kapsamında sigortalı olan kadınlara müjde! Artık aynı anda üç farklı türde ödeme alabilirler. Resmi duyuru bugün erken saatlerde yapıldı.

Milyonlarca insan artık aynı anda üç ödeme alma fırsatına sahip. Bu ödemelerin alınabilmesi için gerekli şartlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiştir. SSK, Bağ-Kur ve memur sigortalıları bu fırsattan yararlanarak üç ödeme birden alabilirler. SGK'dan üç ödeme almanın şartları aşağıda detaylandırılmıştır.

Bu duyuru özellikle kadınlar için geçerlidir. Gerekli kriterleri sağlamaları halinde, SSK, Bağ-Kur veya memur sistemlerinde istihdam durumlarına bakılmaksızın SGK'dan aynı anda üç ödeme alabilirler. Eşini, anne babasını veya çocuklarını kaybetmiş kadınlar bu fırsattan yararlanabilirler. SGK'dan üç ödeme almanın şartları bu sabah erken saatlerde yapılan resmi duyuruda detaylı olarak açıklandı. Bu fırsat için hemen başvurabilirsiniz. SGK'dan üç taksit almanın şartları hakkında detaylı bilgi yazımızda yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, eşini veya anne babasını kaybetmiş kadınlar için önemli duyuruda bulundu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı sosyal güvenlik sistemlerine bağlı olup olmamalarına bakılmaksızın dul ve yetim aylığı alabilirler. SGK'dan aynı anda üç ödeme almak için belirli şartları yerine getirmek şarttır.

Ölen kişinin farklı bir sosyal güvenlik sisteminde sigortalı olması en önemli kriterlerden biridir. Örneğin, eşini veya anne ve babasını kaybetmiş, kendisi Emekli Sandığı iken Bağ-Kur eşi olmak veya SSK emeklisi ebeveyni olmak gibi farklı sosyal güvenlik bağlarına sahip kadınlar, üç maaş alma imkânına sahiptir. Aynı anda farklı emeklilik türleri. Bu üç aylığı aynı anda alabilmek için en önemli koşul, her bireyin farklı bir sosyal güvenlik ilişkisine sahip olmasıdır.

Dul ve yetim aylığına başvurmak için yukarıda belirtilen şartları taşıyan kadınların bir başvuru formu doldurarak SGK'ya ibraz etmeleri gerekmektedir. Başvuru onaylandıktan sonra, emekli maaşları mümkün olan en kısa sürede verilir. Bu ödemeden erkekler de yararlanabilmektedir. Ancak 18 yaşını dolduran erkeklerin dul ve yetim aylıkları kesilir. Devam eden erkek çocuklar 25 yaşına gelene kadar bu ödeneği alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.