1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Reklamlar Sizi İzliyor Olabilir! Google, İnsanları İzleyen Ürünlerin Reklamlarını Yasakladı!
Reklamlar Sizi İzliyor Olabilir! Google, İnsanları İzleyen Ürünlerin Reklamlarını Yasakladı!

Reklamlar Sizi İzliyor Olabilir! Google, İnsanları İzleyen Ürünlerin Reklamlarını Yasakladı!

Karşınıza çıkan reklamlar, sandığınız kadar masum olmayabilir! Google, kullanıcıların rızası olmadan onları izleyen reklamları yasaklayacağını açıkladı.

A+A-

Karşınıza çıkan reklamlar, sandığınız kadar masum olmayabilir! Google, kullanıcıların rızası olmadan onları izleyen reklamları yasaklayacağını açıkladı. Yayımlanan bir blog yazısında Google, kullanıcıları izleyen reklamların arasında telefon konuşmalarını, yazılan metinleri, tarama geçmişini izlemek için kullanılan uygulamaları da dahil etti. Öte yandan casusluk uygulamaları da yasaklanacak reklamlar arasında yer alıyor. Peki, hangi reklamlar sizi izliyor, tehlikeleri neler?

Google’dan Casus Reklamlara Sert Darbe!

Google, kapsamlı ve kullanıcıları güvende tutabilmek için bir reklam güncellemesi yapmaya hazırlanıyor. Her konuda kullanıcıları izleyen, gözetleyen tüm ürünler; yazılımlar ve hizmetlerin reklamları yasaklanıyor ve reklamları yapılmayacak. Yasaklanan reklamlar arasında casus kameralar, ses kaydediciler vehatta çocukları izlemek için kullanılan GPS izleyicileri de yer alıyor.

Fakat bu reklam yasağı içerisinde reşit olmayan çocukların ebeveynleri tarafından izlenmesi, kontrol ve takip edilmesi için kullanılan uygulamalar için geçerli değil.

Eş takip uygulamaları da radara takıldı!

Eş takip uygulaması, sevgili takip uygulaması ve benzeri uygulamalar; Google’ın yasaklarına takıldı. “Kullanıcıları Koruduğumuzdan Emin Olmak İçin Politikalarımızı Sürekli Güncelliyoruz” açıklamasında bulunan Google, radikal bir karar ile internetin daha güvenilir bir hale gelmesini amaçlıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Google Sözcüsü, “Kullanıcıları koruduğumuzdan emin olmak için reklam politikalarımızı sürekli değerlendiriyoruz ve güncelliyoruz. Casusluk yazılımı, teknoloji ve ürünleri her zaman dürüst olmayan davranışlar olup politikalarımıza aykırıdır.” Dedi.

Kişiselleştirilmiş olarak karşımıza çıkan bu reklamlar, kişilerin daha fazla casusa ve yasa dışı reklama / ürüne ulaşmasına olanak tanıyordu. Gelen yeni güncelleme sayesinde kişilerin ve kullanıcıların hakları bu şekilde koruma altına alınacak.

Google’ın yaptığı açıklamalara göre izledikleri reklam politikaları, , bir kullanıcın sistemlere, cihazlara veya mülklere yetkisiz erişim elde etmesine izin veren ürünlerin, hizmetlerin ya da yazılımların tanıtımını zaten yasaklıyor.

Fakat, yapılan son güncelleme ile artık bu konuya bir açıklık getirilmiş oldu. Yetkisiz erişim ile bir başkasının cihazına, ya da özel hayatına erişim sağlayan bu uygulamaların reklamları ve Google’daki varlıkları yeniden uzmanlar tarafından gözden geçirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.