1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Ramazan gelmeden başvuranlara müjde! Belediyelerden yardım geliyor: Hangi belediye nasıl yardım yapacak?
Ramazan gelmeden başvuranlara müjde! Belediyelerden yardım geliyor: Hangi belediye nasıl yardım yapacak?

Ramazan gelmeden başvuranlara müjde! Belediyelerden yardım geliyor: Hangi belediye nasıl yardım yapacak?

Yaşanan bu korona virüs salgın süreçleri içerisinde vatandaşların yaşadıkları ekonomik zorluklardan dolayı destekler gelmeye devam ediyor.

A+A-

Yaşanan bu korona virüs salgın süreçleri içerisinde vatandaşların yaşadıkları ekonomik zorluklardan dolayı destekler gelmeye devam ediyor.

Ekonomik durumları göz önüne alan belediyeler bir an önce harekete geçti. Ramazan yardımları hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Peki, hangi belediye hangi yardımı yapacak? Vatandaşların merak ettikleri başvuru süreçleri belli olmaya başladı.

E-devletten başvurular başladı…

Belediyelerden vatandaşlara yaşanan bu zorlu günlerde belediyeler vatandaşlara yardım sunmaya devam ediyor. Pandemi dönemlerinde tam kapanmalar devam ederken zorlu dönemler devam ediyor. Belediyeler de yaşanan bu zorlu günlerde destek vermeye hız kesmeden devam ediyor. Ekonomik anlamda harekete geçen belediyeler, ramazan ayından daha önce başvuru süreçlerini başlattılar. İhtiyacı olan vatandaşlar ise başvurularını e devlet üzerinden anlık olarak yapabilecekler.

Başvurular nasıl yapılacak?

Ekonomik anlamda zorluk çeken vatandaşlar için ramazan yardımları hız kesmeden gelmeye devam ediyor. E devlet üzerinden yapılan başvurular belediye başkanlıkları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile yapılacak. Şifreler ile sistemlere giriş yapıldıktan sonra iç işleri bakanlığı tarafından gelen hizmetler arasından yardımlar gelecek. E belediye bilgi sistemi sosyal yardım talebi ve sorgulama hizmetleri ile başvuru süreçleri devam edecek.

Hangi alanlarda yardım verilecek?

Belediye başkanlıkları aracılığı ile verilecek bu yardım süreçlerinde vatandaşlar kişilere özel olarak destek alabilecekler. Vatandaşlar aracılığı ile nakit barınma, ısınma ve diğer ihtiyaçlar kapsamında ayrı olarak destekler verilecek. Vatandaşlar ise belediyeler tarafından verilen nakit, barınma, ısınmak, erzak, fatura, yaşlılara sağlık hizmeti, engeller için özel destekler, kadınlar için özel destekler, kira, bakım destek ödemeler, eğitim destek ödemeleri imkanlardan yararlanma hakkına sahip olacak. Belediyeler aracılığı ile verilen destek ödemeleri şehirlere göre farklılıklar gelmeye devam ediyor. Bu destek ödemeleri e devlet üzerinden giriş yapıldığı zaman vatandaşlar için gösterilen yardımlara göre tercih edilmesi en doğru seçenek olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum