1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. PTT’den Milyonlarca Vatandaşa 15 Mayıs’ta 7.608 TL yatırılacak! Şarta Uyan Herkes Bu ödemeyi Alacak!
PTT’den Milyonlarca Vatandaşa 15 Mayıs’ta 7.608 TL yatırılacak! Şarta Uyan Herkes Bu ödemeyi Alacak!

PTT’den Milyonlarca Vatandaşa 15 Mayıs’ta 7.608 TL yatırılacak! Şarta Uyan Herkes Bu ödemeyi Alacak!

PTT’den 15 Mayıs’ta beleş 7.608 TL yatacak. Şartı tutan ödemeyi kapacak. İşte karşılıksız PTT ödemesi detayları haberimizde…

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan şartları karşılayan vatandaşlar için destek ödemeleri yatıyor. PTT aracılığıyla yatan devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların şartları karşılaması gerekiyor. Şartları karşılayan kişilerin başvurularının onaylanması durumunda takip eden ayan ilk 15’inde nakit desteği alınabiliyor. 7 bin 608 TL ödemeler PTT’den her ay düzenli olarak ihtiyacı olan vatandaşlara yatırılıyor.

ŞARTLARI KARŞILAYANLARA 7.608 TL KARŞILIKSIZ YATACAK

Devlet bazı haneler için 7 bin 608 TL ödemeyi karşılıksız olarak 15 Mayıs tarihinde yatıracak. Yararlanmak isteyerek başvuru yapan vatandaşların şartları karşılaması halinde her ay nakdi desteklerden yararlanılabilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yatırılacak ödemeler Mayıs ve Haziran aylarında 7 bin 608 TL yatarken Temmuz ayında memur maaşı katsayısına göre zamlanacak. Evde bakım aylığından yararlanmak isteyen vatandaşlar için tüm detaylar da açıklandı. Peki, evde bakım aylığını kimler alabilir? Evde bakım başvuru nasıl yapılır? Evde bakım maaşı şartları neler? İşte evde bakım aylığı başvurusu detayları…

EVDE BAKIM MAYIS 2024 ÖDEMELERİ YATTI MI?

Evde bakım aylığı Mayıs ödemelerinin herhangi bir değişiklik yapılmaması halinde 15 Mayıs 2024’te başlaması bekleniyor. Evde bakım maaşı sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sisteminden yapabiliyor. “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” kısmından kolay ve hızlı şekilde öğrenmek mümkün. Ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. 4747’ye BAKIYE yazarak evde bakım maaşının yatıp yatmadığı kontrol edilebiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU VE ŞARTLARI

Evde bakım maaşından faydalanmak isteyen vatandaşlar ikametlerindeki belediyelerin SYD (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma) Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabiliyor. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-bakim-ihtiyaci-olan-engellilerin-evde-bakim-taleplerinin-on-basvurusu adresinden online olarak da başvuru yapılabiliyor. PTT’den T.C. kimlik ile çekilecek 7 bin 608 TL ödemelerden yararlanmak isteyen vatandaşların şartlara uyuyor olması gerekiyor.

Şartların temelinde ise bakıma muhtaç olan bir engellinin (Üveylerde dahil) bakıma muhtaç olması şartı yer alıyor. Bakıma muhtaç olan kişinin eşi, çocukları, annesi ve babası, torunları, torun eşleri, kardeş, kardeş çocukları, amca, dayı, hala ve onların eşleri bakımı üstlenmesi halinde devletten karşılıksız destek alabiliyor. Bakıma ihtiyacı olan kişiler için 7 bin 608 TL evde bakım aylığı başvurusu 30 gün içerisinde değerlendirerek dönüş yapılıyor. Böylelikle ihtiyaç sahiplerinin rahat bir nefes alması hedefleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.