1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. PTT’den milyonlarca kişiye 5.000 TL yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL! Ödemesi başvurusu ve şartları!
PTT’den milyonlarca kişiye 5.000 TL yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL! Ödemesi başvurusu ve şartları!

PTT’den milyonlarca kişiye 5.000 TL yatacak! Minimum karşılıksız ödeme 5.000 TL! Ödemesi başvurusu ve şartları!

PTT’den tek şartla milyonlarca vatandaşa destek yatırılacak. Destek ödemesinin minimum tutarı ise 5 bin TL. İşte PTT destek ödemesi başvurusu ve şartları…

A+A-

Vatandaşların ihtiyaç duyması halinde pek çok destek ödemesi devlet tarafından PTT’den yapılıyor. 5 bin TL olarak açıklanan devlet desteği de yine kamu kuruluşu olan PTT üzerinden vatandaşlara iletilecek. Belirli şartlar çerçevesinde yapılacak olan 5 bin TL ödemeden 5 milyonu aşkın vatandaş faydalanabilecek. Peki, PTT devlet desteği şartları neler? Kimler PTT’den ödeme alabilir? 5 bin TL devlet desteği başvurusu nasıl yapılacak? İşte devletten 5 bin TL desteğe dair detaylar haberimizde…

PTT’DEN 5.000 TL YATACAK

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli şartlar doğrultusunda belirli miktarlarda nakdi destek sağlıyor. Nakdi desteklerin miktarı yardım çeşidine ve nedenine bağlı olarak değişebiliyor. Bazı ödemeler düzenli olarak yapılırken bazı ödemeler tek seferlik ya da belirli aralıklarla yapılabiliyor. 5.000 TL olarak yatırılacak nakdi destek ödemesi de kısa süreli olarak yatırılacak ödemelerden birisi olarak açıklandı.

5.000 TL PTT YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tek şartla yatırılacak olan ödeme için başvurular kolayca yapılabiliyor. Vatandaşlar en yakın PTT şubesine giderek yalnızca T.C. kimlik ile müracaatlarını yapabiliyor. Buna ek olarak SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla bizzat T.C. kimlikle müracaat edilebiliyor. İkamette PTT ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmayan vatandaşlar online olarak müracaatlarını e-Devlet platformu üzerinden sağlayabiliyor.

KİMLER PTT’DEN 5.000 TL NAKDİ DESTEK ALABİLİR?

PTT’den T.C. kimlikle başvuru yapılarak çekilecek 5 bin TL nakdi destekten yararlanmak için tek bir şart bulunuyor. Sosyal yardım alma ve işsizlik kriterlerine uyan vatandaşlar için 5 bin TL nakdi destek sağlanacak. Verilecek olan nakdi destek ödemesinin belirli durumlarda kesilmesi de söz konusu. Sigortalı bir işe giriş yapılması halinde yatan sosyal yardım ödemeleri kesiliyor. İşi olmayan ve sosyal yardımlardan yararlanabilecek maddi yetersizlik durumunda olan vatandaşlar gelir tespiti ardından destek ödemesini alabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.