1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. PTT’den anında nakdi ödeme: SGK herkese yardım edecek! 711 TL para almak için hemen başvuru yapın…
PTT’den anında nakdi ödeme: SGK herkese yardım edecek! 711 TL para almak için hemen başvuru yapın…

PTT’den anında nakdi ödeme: SGK herkese yardım edecek! 711 TL para almak için hemen başvuru yapın…

Devlet yaşanan zorlu korona virüs süreçlerinde tüm vatandaşların rahat etmesi için nakdi destek ödemelerine devam ediyor. Valilik ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden başvuru yapan vatandaşlar devlet destekli ödemelerden yararlanma haklarına sahip olacaklar.

A+A-

Peki başvuru adımları nasıl olacak ve ödemeler kimler için yapılacak? Devlet kanalından hiçbir geliri olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan yardımların yanı sıra dul ve yetimlerden, asker yakınlarına yapılan yardımlara kadar birçok seçenek sunulmaya devam ediyor. Yardımlar hakkında merak edilen tüm detaylar…

SGK ve valilik kanalı ile beraber birçok farklı yardımlar verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda ihtiyacı olan vatandaşlar için 15, 20 ve 25 bin TL ye varan yardımlar devam ediyor. Bu yardımlar nakdi olarak verilecek.

Gelir güvencesi olmayan aileler için nakdi yardımlar

Anaokulundan üniversiteye giden öğrencilerin ailelerinin maddi durumları yetersiz de her öğrencinin rahat bir eğitim alabilmesi için 500 ve 800 TL arasında ödemeler devam ediyor. Bu kapsamda;

  1. Anaokulu düzeylerinde olan öğrenciler için 500 TL
  2. İlkokul düzeyinde olan öğrenciler için 750 TL
  3. Lise düzeyinde olan öğrenciler için 800 TL
  4. Üniversite düzeyinde olan öğrenciler için de 900 TL ödemeler yapılır.

Finansal güvencelere sahip olmayan ve çocukların okuması için yardımlar devam ediyor. Hangi şehir olur ise olsun fark etmeden yardımlar devam ediyor.

Ev onarım destek ödemeleri

Oturulan evlerde eğer hasar kısmı fazla ve onarım için artık maddi anlamda yetersiz kalınıyor ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları kapsamında 25 bin TL ye varan ödemeler geliyor. TC kimlik numaraları ile beraber başvurular yapılır.

İşsizlere yardım ödemeleri devam ediyor..

Söz konusu olan yardımların sahibi olmak için vatandaşların başvuru yapması gerekir. Birçok konuda maddi anlamda yardımlar devam ediyor.

Başvuru nasıl yapılır?

Kaymakamlıklar kanalı ile beraber sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurular yapılacak. Yapılan yardımlardan bir tanesi de 65 yaş aylığı oluyor. 65 yaşı ile emeklilik haklarından yararlanmak için vatandaşların 65 yaş şartlarını tamamlaması, TC vatandaşı olması, sosyal güvenliklerin yer almaması, farklı bir gelir olmaması, sağlık sigortaların yer almaması, sosyal hizmetler yasa kapsamına göre harçlık elde edilmemesi gerekiyor. Bir ailedeki ortalama gelirlerin net bir şekilde asgari ücretin üçte birinin altında kalması gerekir.

Kira yardımları

Gerekli şartlara uyan vatandaşlar için kira yardımları verilecek. Bu noktada muhtaçlık durumu olan vatandaşlar için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma noktaları, sivil toplum kuruluşları, özel vakıflar ve dernekler aracılığı ile destekler devam ediyor.

Yakacak destekleri nasıl yapılacak?

2013 yılından bu zamanlara kadar devam edilen Türk kömür şirketleri tarafından gelen vakıflar için en az hanelere 500 kg ödemeler devam ediyor. Nakit yardım ödemelerinden ziyade kömür ile yardımlar yapılır.

Ev tamir destekleri

Ev tamir destekleri kapsamında vatandaşlar için gelir durumlarına göre 15, 20 ve 25 bin TL ödemeler devam ediyor. TC kimlik numaraları ile beraber başvuru yapanlar için ödemeler devam edecek.

Aile yardım paketleri nasıl olacak?

Aile yardım paketleri kapsamında temel ihtiyaç sahipleri olan vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında başvuru yapanlar için ödemeler yapılır. Ek fonlar, Ramazan ve kurban bayramlarından daha önce iki kere yardımlar yapılır. Konut yardımları, evlerin bakımlarından onarım alanlarına kadar birçok nakdi yardımlar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.