1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT önünde uzun kuyruk oluştu! Başvuru yapan herkese anında ödeme veriliyor…
PTT önünde uzun kuyruk oluştu! Başvuru yapan herkese anında ödeme veriliyor…

PTT önünde uzun kuyruk oluştu! Başvuru yapan herkese anında ödeme veriliyor…

Korona virüs salgın süreçleri binlerce vatandaşın ekonomik anlamda zorluk çekmelerine neden oldu. Sosyal devlet anlayışı ile beraber devletten destek ödemeleri geldi. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen yardım ödemelerinden binlerce vatandaş yararlanmaya devam ediyor.

A+A-

Kadınlara doğumları sırasında başvuranlar için doğum yardım ödemeleri verilecek. İlk doğumlar sırasında 300 TL, ikinci doğumlar için 400 TL, üç ve sonraki doğumların ardından da 600 TL bir kereye mahsus ödemeler yapılacak.

Başvuran herkese anında verilecek olan ödemeler PTT üzerinden yapılacak. Peki, bu yardımlardan yararlanmaya hak kazanmak için aranan şartlar nelerdir? Doğum ödemeleri hakkında merak edilen detaylar…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından kadınlara ilk doğumlar sırasında 300 TL, ikinci doğumlar için 400 TL, üç ve sonraki doğumların ardından da 600 TL bir kereye mahsus ödemeler yapılacak. Kamu işçileri için sözleşmeler kapsamında kurumlardan alınan doğum yardım tutarları da doğum sayısına göre belirlenecek. Eğer kurumlardan alınan ödemeler daha fazla olursa bu ödemelerden yararlanamazlar.

Doğum yardımından yararlanmak için aranan şartlar…

Doğum yardımından yararlanmak için aranan şartlar belli oldu. Bu şartlar TC vatandaşı olmak ve mavi kart sahibi olmaktan geçer. Anne ya da babaların TC vatandaşı olmasının ardından mavi kart sahibi olmaları gerekir. 15 Mayıs 2015 tarihinden daha sonra doğum yapan anneler için doğum yardım ödemesi verilirken bu tarihten daha önce doğum yapanlar için ödemeler verilmez.

Doğum yardım ödemelerinin başvuruları nasıl yapılacak?

Doğum yardım ödeme başvuruları canlı doğumun ardından ilgili olan il ya da ilçe nüfus müdürlüklerine çocuklara ait kimlikleri ile başvuru yapılacak. Doğum yardım başvuru dilekçesinin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekir. Başvuruların ardından aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yapılan incelemelerin ardından ödemeler vatandaşların eşleri ya da kendileri üzerine PTT ile yatırılacaktır.

Başvuruları aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ile yapmak mümkün olabileceği gibi il müdürlükleri ya da sosyal hizmet merkezleri üzerinden de yapmak mümkün olacak. Bir kereye mahsus olarak verilecek yardım ödemeleridir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.