1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. PTT konut kredisi veriyor mu? Faiz oranı ve vade süresi ne kadar?
PTT konut kredisi veriyor mu? Faiz oranı ve vade süresi ne kadar?

PTT konut kredisi veriyor mu? Faiz oranı ve vade süresi ne kadar?

PTT hizmetlerine her geçen gün bir yenisi eklenirken şimdi de PTT konut kredisi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bankalarla yapmış olduğu anlaşmalarla uygun koşullardan kredi imkânı sağlamaya başlayan PTT, özellikle de maaşlarını PTT üzerinden alan emekli vatandaşlara büyük ölçüde kolaylıklar sağlıyor. İşte yeni gelişmelere dair merak edilen detaylar..

A+A-

PTT hizmetlerine her geçen gün bir yenisi eklenirken şimdi de PTT konut kredisi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bankalarla yapmış olduğu anlaşmalarla uygun koşullardan kredi imkânı sağlamaya başlayan PTT, özellikle de maaşlarını PTT üzerinden alan emekli vatandaşlara büyük ölçüde kolaylıklar sağlıyor. Yine maaş ibrazı yapan kişiler de bu kredi imkânlarından faydalanabiliyorlar.

PTT tarafından uygun faiz oranı ile kredi sunuluyor. Bu kredilerden faydalanmak isteyen vatandaşlar 60 bin lira üst limitle kredilerden faydalanabiliyorlar. Maaşlarını PTT üzerinden alan emeklilerin bu imkânlardan faydalandığı gibi maaş ibrazı yapan vatandaşlar da kredilerden faydalanabiliyorlar. PTT tarafından kredi imkânı sunulması ardından pek çok vatandaş bu kredi imkânlarına dair detayları merak ediyor. İşte merak edilen detaylar..

PTT kredi başvuru şartları nelerdir?

PTT’nin kredi vermesi haberi ardından pek çok vatandaş PTT kredi başvuru şartları nelerdir diye merak ediyor. PTT ile kredi çekmek isteyen vatandaşlar iki koşula bağlı olarak şartları sağladıkları zaman kredi için başvuru yapabilmektedirler. Maaşlarını PTT üzerinden alan emekli vatandaşlar kredi notunun yeterli olması, kredi başvurusunu yaparken 84 yaşın üzerinde olmaması ve aylık gelirin yarısının kredi taksitlerini karşılayabilmesi şartlarını sağladıkları zaman bu kredilerden faydalanabilmektedirler. Yine maaşlarını PTT’den almayan vatandaşlar da 18 yaşını doldurmuş ve 84 yaşın altında olmak, gelir belgesi beyan etmek, kredi notunun yeterli olması ve aylık gelirin yarısının kredi taksitlerini karşılaması şartlarını sağladıklarında bu kredilerden faydalanabilmektedirler.

PTT kredi avantajları

PTT kredi avantajları özellikle emekli maaşlarını PTT’den alan vatandaşlara sunuluyor. Şubesiz olarak faaliyet gösteren bankalar sayesinde PTT emeklilerine özel olarak indirimli faiz oranı olacak şekilde kredi imkânları sunuluyor. Emekli maaşlarının kredi ödemesinde düzenli bir teminat oluşturulması adına bu indirim PTT’den emekli maaşlarını alan vatandaşlara sunuluyor. Bu kredilerin faiz oranlarının düşük olması sayesinde emekli vatandaşlar çektikleri kredileri daha rahat bir şekilde ödeyebiliyorlar.

PTT’de sigorta yapılabiliyor mu?

PTT üzerinden alınan krediler sayesinde hayat sigortası yaptırmak mümkün. Bu tutarlar çekilen krediler ve yaş göre değişiklikler göstermektedir. Yine prim tutarı bakımından en yüksek tutar da emekli vatandaşlara veriliyor. Hayat sigortası işlemlerinin yanı sıra PTT şubeleri üzerinden trafik ve kasko gibi bazı sigorta işlemleri de gerçekleştirilmektedir.

PTT Kredisi İçin Gerekli Puanlar

PTT üzerinden kredi almak isteyen vatandaşlar gerekli olan kredi puanlarını da merak ediyorlar. Kredi puanlarına göre çıkma ihtimalleri ise şu şekildedir:

  • Puan; 1-699, kredi çıkma ihtimali; çok düşük
  • Puan; 700-1099, kredi çıkma ihtimali; düşük
  • Puan; 1100-1499, kredi çıkma ihtimali; gerile bağlı
  • Puan; 1500-1699, kredi çıkma ihtimali; yüksek

PTT konut ve taşıt kredisi kullanılabiliyor mu?

PTT kredi haberleri ardından en çok merak edilen konulardan birisi de PTT üzerinden konut ve taşıt kredisinin kullanılıp kullanılamayacağı olmuştu. PTT üzerinden şu an yalnızca 60 bin lira üst limit olacak şekilde ihtiyaç kredisi verilmektedir. Konut ve taşıt kredisine ilişkin olarak henüz belirli bir kredi avantajı sunulmamıştır. Yani şu an için PTT üzerinden taşıt ve konut kredileri kullanılmamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.