1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. PTT kamu personeli alımı iş ilanı duyurusu yapıldı! Müjde 55 bin kişi işe alınacak! Kadro dağılımı ve ilan detayları!
PTT kamu personeli alımı iş ilanı duyurusu yapıldı! Müjde 55 bin kişi işe alınacak! Kadro dağılımı ve ilan detayları!

PTT kamu personeli alımı iş ilanı duyurusu yapıldı! Müjde 55 bin kişi işe alınacak! Kadro dağılımı ve ilan detayları!

Pandemi döneminde, bütün dünyada olduğu şeklinde Türkiye’de de çeşitli önlem emek harcamaları uygulamaya alındı ve bunun neticesinde birçok işyeri ve işletme kapanmak ya da sınırlı saatlerde çalışmak niteliğinde kaldı. Bununla birlikte bazı işyerlerinde de küçülme sonucu alındı. Bundan kaynaklı olarak en büyük sıkıntı işsizlik olunca vatandaşlar tarafınca yayımlanan ilanlar dikkat çekmeye başladı.

A+A-

Pandemi döneminde, bütün dünyada olduğu şeklinde Türkiye’de de çeşitli önlem emek harcamaları uygulamaya alındı ve bunun neticesinde birçok işyeri ve işletme kapanmak ya da sınırlı saatlerde çalışmak niteliğinde kaldı. Bununla birlikte bazı işyerlerinde de küçülme sonucu alındı.

Bundan kaynaklı olarak en büyük sıkıntı işsizlik olunca vatandaşlar tarafınca yayımlanan ilanlar dikkat çekmeye başladı. Bu işe alım duyurularının içinde ise en fazlaca dikkat çeken personel alımı PTT 55 bin kamu mensubu alımı oluyor.

BİRÇOK DALDA İSTİHDAM

Bu noktada iş arayan vatandaşlara müjdeli haber PTT’den geldi. PTT’nin işe alım haberi coşku uyandırırken, vatandaşlar PTT’nin iş ilanını araştırmaya başladı. Türkiye genelinde PTT 55 bin iş ilanı büyük heyecan yaratırken en son 2018 yılında işe alım gerçekleştirmişti ve o tarihten sonrasında bir işe alım gerçekleştirmedi. Ancak 2022 yılı arasında PTT’nin ilkin 15 bin kişinin işe alınacağı belirtilmişti. Bu kapsamda 2023 yılında da personel alımı sayısının 55 bine tamamlanacağı ifade edildi. PTT, söz konusu işe alımlarında birçok dalda istihdam sağlıyor.

KADRO DAĞILIMI

PTT’nin gerçekleştirdiği işe alımlardaki meslek grupları arasında ise dikkat çeken kadrolar yer alıyor. Bu doğrultuda PTT tarafınca avukat, mimar, mühendis, uygulaman, PTT uzman yardımcısı (hukuk, çevirmen tercümanlık, endüstri mühendisi), gişe ve yazıhane görevlisi (sigortacılık, bankacılık, lojistik, pazarlama, PTT’de çalışan şirket elemanı), postacı alımı yapılacak.

BAŞVURU DETAYLARI

PTT’nin iş ilanlarına başvurmak isteyen ve ilanları sorgulamak isteyen vatandaşlar, tekrar PTT’nin resmi web sayfası üstünden insan kaynakları bölümü vasıtasıyla başvuruda bulunabilecek. Başvuruda bulunan adaylar yazılı ve sözlü mülakatlardan geçecek ve bu mülakatları başarı ile geçenler, PTT’de belirlenen alanda çalışmaya hak kazanacak.

PTT ilanı hemen hemen yayımlanmazken müracaat ekranı erişime açıldığında kamupersoneli.Net olarak okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kaynak: Kamupersoneli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.