1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT Herkese 700 TL Veriyor! PTT’ye Koşan Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Herkesi İlgilendiren Müthiş Haber…
PTT Herkese 700 TL Veriyor! PTT’ye Koşan Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Herkesi İlgilendiren Müthiş Haber…

PTT Herkese 700 TL Veriyor! PTT’ye Koşan Cebinde 700 TL Para ile Çıktı! Herkesi İlgilendiren Müthiş Haber…

Devlet geçmişten bugüne kadar durumu olmayan ve herhangi bir geliri olmayan kendi kendine yaşam mücadelesi veren herkese gıda, sağlık, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına yardımda bulunuyor.

A+A-

Belirlenen şartlar doğrultusunda yaşlılara her ay 700 TL yaş maaşı ödeniyor. Devlet tarafından verilen 700 TL maaş müracaatı için cevap aradığınız tüm soruları sizler için yanıtladık. İşte habere dair tüm detaylar…

Verilen bu desteği alabilmenin ilk şartı 65 yaşının üzerinde olmak. Peki başvuru nereye yapılıyor? Başvuru yapmak istiyorsanız eğer bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapmanız gerekiyor. Başvurular 1 ay kadar bir zaman dilimi içerisinde sonuçlanıyor. Emekli olan kişiler bu maaştan faydalanamıyor.

Devlet Yardımı Alabilmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Herhangi bir geliri olmayan ve yaşam mücadelesi veren vatandaşlar için devlet birçok yardımda bulunuyor. Bu yardımlar para, kıyafet, barınma, yiyecek gibi birçok farklı kategorilere ayrılabiliyor. Fakirlik maaşı olarak bilinen maaşı alabilmek için belirlenen şartlara uygun olmak gerekir. Şartlardan biri de anne ve babası olmayan çocuklar %40 ve üzeri engeli olanlar, herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, aylık geliri bulunmayanlar, bakıma muhtaç olanlara verilir. Herhangi bir gelir getiren taşınır veya taşınmaz mülkü olmaması ya da bu mülklere sahip olan ve aylık gelirin yeterli olmaması sonucu yönetmelik tarafından belirlenen kriterlerin altında aylığı miktarının altında olanlara fakirlik maaşı bağlanıyor.

Devlet tarafından ihtiyacı olanlara sunulan yardımlar;evinde engel durumu olan bir vatandaş varsa aylık 261 TL aylık, başvuru şartlarına göre 317 TL, Barınma yardımı, ısınmak için kömür yardımı her sene kış ayında 500 KG kömür, 65 yaş üstü olup da evde yaşlı bir vatandaş varsa aylık 130 TL, eşi sağ olmayan kadına aylık 250 TL,gıda yardımı, başvuru şartlarına göre 274 TL bağlanmaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.