1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. PTT bayram için kesenin ağzını sonuna kadar açtı! Kimliğini alıp PTT'ye giden 5 bin TL yardım alacak!
PTT bayram için kesenin ağzını sonuna kadar açtı! Kimliğini alıp PTT'ye giden 5 bin TL yardım alacak!

PTT bayram için kesenin ağzını sonuna kadar açtı! Kimliğini alıp PTT'ye giden 5 bin TL yardım alacak!

Kurban Bayramı'na kısa süre kala PTT'den gelen açıklama dikkat çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor.

A+A-

Dar gelirli vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok destek ödemesi sağlanmaya devam ediyor. Devlet ihtiyaç sahiplerine yönelik farklı farklı destekleri gündeme getirmeye devam ederken dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı.

Kurban Bayramı'na kısa süre kala PTT'den gelen açıklama dikkat çekti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu ödeme kapsamında ödemelerin Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

SED ÖDEMESİNDEN HEMEN YARARLANIN!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pek çok sosyal destek ödemesi sağlanıyor. Yaşlı, dul, engelli, yaşlı bakım derken birçok alanda sağlanan bu destek ödemelerinden ihtiyaç sahipleri başvurmaları ve başvurularının onaylanması durumunda yararlanabiliyor. Aynı zamanda bakanlığın Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) adı altında sağladığı bir destek ödemesi daha bulunuyor.

SED kapsamında başvurusu onaylanan ve kabul edilen vatandaşlara her ay 5 bin 330 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler her ayın 15’inden sonra yapılırken, gelecek ay Kurban Bayramı nedeniyle ödemelerin erkene çekilmesi bekleniyor. Hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan ödemeler dilenirse PTT'den de alınabiliyor.

AYDA 5 BİN 330 TL ÖDENECEK!

Asgari ücrete gelen zammın ardından SED ödemelerine de zam gelirken 3 bin 571 TL olan SED ödemeleri zamlanarak 5 bin 330 TL’ye yükseldi. SED yardımına ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş şu ifadelere yer verdi;

"SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıyoruz."

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Sizler de SED ödemelerinden yararlanmak ve başvurularını gerçekleştirmek istiyorsanız SED yardımı başvuru şartları şu şekilde yer aldı;

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.