1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. PTT, Bayram Döneminde de Yardım Paralarını Ödeyecek: Sosyal Destek Ödemeleri Temmuz Ayında da Devam Ediyor!
PTT, Bayram Döneminde de Yardım Paralarını Ödeyecek: Sosyal Destek Ödemeleri Temmuz Ayında da Devam Ediyor!

PTT, Bayram Döneminde de Yardım Paralarını Ödeyecek: Sosyal Destek Ödemeleri Temmuz Ayında da Devam Ediyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardım ve destek ödemelerinin bayram döneminde de devam edeceğini duyurdu. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yardım ödemelerinin başlatılması için talimat verdi. Sonuç olarak, TC Kimlik Numarasının (TC Kimlik Numarası) son hanesine göre belirlenen 4.867 TL ödeme bugün hesaplarına yatırılıyor...

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardım ve destek ödemelerinin bayram döneminde de devam edeceğini duyurdu. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yardım ödemelerinin başlatılması için talimat verdi. Sonuç olarak, TC Kimlik Numarasının (TC Kimlik Numarası) son hanesine göre belirlenen 4.867 TL ödeme bugün hak kazananların hesaplarına yatırıldı. TC Kimlik Numarası 0, 2, 4, 6 ve 8 ile biten kişilerin ATM'lerden ödemelerini kontrol etmeleri önerilir.

Sosyal Yardım Başvuru Koşulları

Bakanlık, sosyal yardım ödemeleri için başvuruda bulunmayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi bireyler için kriterler belirledi. Bu ödeme, kişi başına geliri asgari ücretin üçte birinden az olan aileleri hedeflemektedir. Bu kriteri karşılayanlar başvurabilir ve bu ödemeye hak kazanabilir. Bu ödemelerin bir defaya mahsus olmayıp her ay düzenli olarak yapıldığını unutmamak önemlidir.

Devam Eden Yardım ve Destek Ödemeleri Başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yardım ve destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler için başvurular devam etmektedir. Başvuru işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden TC kimlik numarası (TC Kimlik Numarası) ve şifre kullanılarak gerçekleştirilir. Aile Bakanlığı bölümünde yer alan başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir.

Başvurunuzu tamamlayıp onay aldıktan sonra her ay düzenli olarak destek ödemesi alabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardım ve destek ödemelerinin tatil döneminde de devam edeceğine ilişkin duyurusu, özellikle sosyal hizmetlerin devamlılığını sağlaması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olması açısından önem taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.