1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. PTT 2020 personel alımı ne zaman yapılacak? Şartları neler?
PTT 2020  personel alımı ne zaman yapılacak? Şartları neler?

PTT 2020 personel alımı ne zaman yapılacak? Şartları neler?

Herkesin merakla beklediği 2020 PTT personel alımı yoğun talep görüyor. PTT bünyesinde çalışmak isteyenler yapılacak açıklamaları bekliyor. PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2020 yılında toplam 55 bin personel alımı yapılacağı duyurulmuştu.

A+A-

PTT bünyesine 2020 yılında alınacak olan personeller heyecanla bekleyişlerini sürdürüyor. PTT son yaptığı açıklama ile 2020 yılı içerisinde bünyesine 55 bin personele yer vereceğini duyurmuştu. PTT personeli olabilmek için kamu haklarınsan yasaklı bulunmama, T.C vatandaşı olma, on sekiz yaşını doldurmuş olma, giriş sınavının gerçekleştiği yılın ilk ayı olan ocak ayının birinci günü itibari ile otuz altı yaşından gün almamış olma gibi şartlar bulunuyor.

2020 PTT personel alımı ne zaman yapılacak?

PTT 2020 yılında 50 bin personel alımı yapacağını açıklamış fakat ne zaman yapılacağına dair herhangi bir açıklama da bulunmamıştır. PTT personel alımı ile ilgili herhangi bir açıklama gelmesi durumunda sitemizde yeniden paylaşılacaktır.

2020 PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI NEDİR?

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinse dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.

29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurt dışındaki iş yerlerin de istihdam edilecekler hariç olmak üzere

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Herhangi bir kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşlarından emekli olmamak.
  • Atanacağı pozisyon için yönetim kurulu tarafından belirtilen öğrenim şartına sahip olmak.
  • Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda herhangi bir sakınca bulunmamış olmak.
  • Daha önce çalıştığı kamu kurum ya da kuruluşlarında disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.
  • KPSS’den yönetim kurulunca belirlenen baraj puanı almış olmak.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.