1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Playstation 5 Görücüye Çıktı! Dudak Uçuklatan Playstation 5 Fiyatı Ne Kadar?
Playstation 5 Görücüye Çıktı! Dudak Uçuklatan Playstation 5 Fiyatı Ne Kadar?

Playstation 5 Görücüye Çıktı! Dudak Uçuklatan Playstation 5 Fiyatı Ne Kadar?

Oyun severlere yepyeni bir oyun deneyimi yaşatacak olan Playstation 5 satışa sunuldu. Türkiye’de de bazı teknoloji mağazalarında satışa sunulan Playstation 5 fiyatı adeta dudak uçuklattı.

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda yeni modeli çıkarak Playstation 5 oyun severlerin büyük ölçüde ilgilerini uyandırmayı başardı. Özellikleri nedeniyle pek çok oyun severin dört gözle bekledikleri Playstation 5 bazı teknoloji mağazalarında satışa çıkmasıyla birlikte fiyatıyla dikkat çekti. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Playstation 5 Fiyatıyla Dikkat Çekti!

En çok tercih edilmekte olan oyun konsollarından birisi olan Playstation geçen haftalarda yeni modelini çıkardı ve özellikleri kadar Playstation 5 fiyatı ile de dikkat çekti. Yeni nesil oyun konsolu olan Playstation 5 Türkiye’de teknoloji mağazalarında satışa sunulmasıyla birlikte fiyatıyla adeta dudak uçuklattı. Yeni satışa sunulan oyun konsolunun fiyatı 8000 lira olarak oyun severleri hayrete düşürdü.

Oyun Konsollarına Ek Gümrük Vergisi!

Remi Gazete ‘de yayımlanmış olan karara göre Türkiye’de oyun konsollarına ek gümrük vergisi uygulanmaya başlanıyor. %50’lik ek gümrük vergisinin getirilmesi ardından oyun severler fiyatları görünce hayrete düştüler. Yayınlanan karara göre %50’lik olan ek gümrük vergisi 30 Eylül 2020 sonrasında %20’ye düşürülecek. Yine ek gümrük vergisinin yanı sıra oyun konsolları için %20’lik ÖTV ve %18’lik de KDV uygulanmaktadır.

Yine bazı internet sitelerinde de oyun konsolları için TRT bandrol ücreti ve Kültür Bakanlığı Payı da eklenmesi haberleri gündem oluşturmuştu. Ancak bu haberlerin asıl haberler olmadığı netleştirildi. Bu konuyla ilgili olarak Başkent Üniversitesi’nden Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl oyun konsolları için 9504 GTİP numarasında olduğunu, aynı zamanda da Remi Gazete ’de yayınlanmış olan Kültür Bakanlığı Payı eklenmesine ilişkin olarak karar alınmadığını belirtti. Bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Karar’ında yer verilmediğini belirtti.

Playstation 5 fiyatının oyun severleri şaşırtması üzerine yapılan açıklamalarda Ozan Bingöl 10628 sayılı Bakanlar kurulu kararıyla belirlenen TRT’ye aktarılan bandrola ve bandrol oranları listesinde oyun konsollarının yer almadığını belirtti. Yani oyun konsolları için Kültür Bakanlığı Payı ve TRT bandrol ücreti eklenmeyecek. 30 Eylül 2020 tarihi sonrasında da ek gümrük vergisi %50’den %20’ye düşürülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.