1. HABERLER

  2. OTOMOBİL

  3. Piyasanın yarı fiyatına otomobil alma fırsatı! O tarihten itibaren yarı fiyatına satış başlıyor...
Piyasanın yarı fiyatına otomobil alma fırsatı! O tarihten itibaren yarı fiyatına satış başlıyor...

Piyasanın yarı fiyatına otomobil alma fırsatı! O tarihten itibaren yarı fiyatına satış başlıyor...

Ülke, 700.000 adet otomobilin satış haberiyle heyecanlanmıştı, ancak Adalet Bakanlığı ve IMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamaları bu heyecanı yerle bir edebilir. El konulan ve hacizli araçların satışı hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimizi okuyun.

A+A-

Ülke, 700.000 adet otomobilin satış haberiyle heyecanlanmıştı, ancak Adalet Bakanlığı ve IMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamaları bu heyecanı yerle bir edebilir. El konulan ve hacizli araçların satışı hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimizi okuyun.

Adalet Bakanlığı, el konulan varlıkların tasfiyesi için adımlar atmış ve bu süreci kayyumlara havale etmiş durumda. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "1 Kasım'dan itibaren el konulan malların, kullanılmadan kayyımların elinde kalmasının önlenmesine yönelik uygulamaları hayata geçirdik" dedi. Peki, bu sistem nasıl işliyor? İhalelere kimler katılabilir? İşte detaylar...

İstanbul Otomobil Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı olarak görev yapan Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ertemel, satın alınmayan araçların Adalet Bakanlığı'nın UYAP sistemi üzerinden online ihale yöntemiyle satılacağını belirtti ve "Türk vatandaşı olmanız ve belirlenen teminat tutarını ödemeniz yeterlidir.

Bu teminatlar, araç satın alınmadığı takdirde iade edilir. İlk etapta araç sahibinin aracı satın alması beklenir, aksi takdirde haciz koyan alacaklıya araçlar sunulur. Bu aşamada aracın fiyatı bir uzman raporuyla tespit edilebilir veya teklif usulüne göre belirlenebilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sıkça Sorulan Sorular:

1) Nasıl başvurabilirim? Başvurular, Türk vatandaşı olmanızı ve araç bedelini ödemenizi gerektirir. Başvurular internet üzerinden yapılmaktadır.

2) Aracın fiyatını kim belirler ve nasıl satılır? Araçların fiyatı uzmanlar tarafından belirlenir. Bu araçlar, UYAP sistemi üzerinden satılır ve en yüksek teklifi veren kişi araçları satın alır.

3) Araç cezaları ve park ücretlerini kim öder? 5 milyon yen değerindeki bir aracın ortalama satış fiyatı 1 milyon ile 1,5 milyon yen arasındadır. Bu fiyat, bekleme süresi ve kayıpları içerir. Satın aldığınız şey, ödediğiniz miktarın yanı sıra kalan park ücretleri vb. olacaktır.

4) Bir kişi birden fazla araç satın alabilir mi? Alıcı tarafından belirlenen bir sayıda araç satın alabilir, bir sınırlama yoktur.

5) İhale ile satılmayan ürünler ne olur? Bedel ödendikten sonra araç MKE A.Ş'ye teslim edilir. Hacizli borçlu veya alacaklı tarafından dava açılmış olmasına rağmen sonuca ulaşılamamışsa, bu dönemdeki sonuca göre Hayrettin Ertemel açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu sayede yedieminlerin elinde çürümeye terk edilen milli servet kurtarılacak. Hak sahibine ödenecek miktar uzmanlar tarafından belirlenecektir.

Araç devri sırasında sorunlar ortaya çıkabilir ve araç alınamayabilir. Bu durumda devlet varlığının bu şekilde çürümesi yerine Türk Kızılayı'na bedelsiz olarak devredilecektir. Bu, yeni uygulamanın hak sahiplerinin haklarına saygılı olduğu anlamına gelmektedir. Kurumlara, ekonomiye ve topluma fayda sağlanamadığı durumda el konulan varlığın geri getirilmesi gerekmektedir. Yeni uygulamamızın bu konuda yardımcı olacağına inanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.