1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Piyasalarda Endişeli Bekleyiş Sürüyor! Borsa yeni haftaya nasıl başladı?
Piyasalarda Endişeli Bekleyiş Sürüyor! Borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Piyasalarda Endişeli Bekleyiş Sürüyor! Borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Covid-19 salgını sebebiyle bir süredir tedirgin bekleyişini sürdüren küresel piyasalar ikince dalga beklentisi sebebiyle bu haftaya da negatif göstergelerle başladı. Borsa da son durum ney?

A+A-

Covid-19 salgını sebebiyle bir süredir tedirgin bekleyişini sürdüren küresel piyasalar ikince dalga beklentisi sebebiyle borsa bu haftaya da negatif göstergelerle başladı. Tüm dünyada artan vaka ve ölüm sayılarında beklenen düşüş gerçekleşmezken, vaka sayısı 10 milyonu, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 550 bini aşmış bulunuyor.

Birçok ülke virüsün ekonomiye olan kötü etkisini hafifletmek amacıyla işletmeleri hizmete açmasının ardından yakalanan iyimser hava, ikinci dalga beklentisi sebebiyle yerini endişeli bir bekleyişe bırakmış görünüyor. ABD’nin birçok eyaletinde vaka sayılarının yeniden artmasının yanı sıra, salgının kaynağı olarak gösterilen Çin’de de yeni vakaların görülmesi, yatırımcıları güvenli limanlarda kalmaya zorlayarak, kazanca yönelik riskli yatırımlardan uzak tutuyor.

Avrupa ve ABD merkez bankalarının teşvikleri sebebiyle bir süre durağandan pozitife geçen borsalar da, önceki hafta kapanış rakamlarının % 1 ila 4’ü oranında gerileyerek endişeli bekleyişini sürdürüyor. Ekonomik göstergelerin negatif işaretler göstermesi sebebiyle Asya piyasaları da haftaya düşüşle başlamış bulunuyor.

Türkiye Yeni Haftaya Nasıl Başladı?

Dünya borsalarında belirsizlik sürmeye devam ederken, Türkiye borsası dünya borsalarından pozitif ayrıştı ve Borsa İstanbul 0,46 değer kazanarak BIST 100 endeksi geçen haftayı 114.668.41 puanla kapattı. Dolar da ise piyasaların kapandığı güne oranla çok büyük bir fark meydana gelmedi. Geçen haftayı 6,85 seviyelerinde kapatan dolar yeni haftanın açılış günü olan 29. Haziran Pazartesi gününe aynı seviyelerde başladı.

Euro ise yukarı çıkış eğilimini sürdürerek %0,23 artışla yeni güne 7,7168 seviyesinde başladı. Altın piyasası ise yeni güne % 0,05 artışla 390,869 TL/gram seviyelerinden başlayarak yatırımcılarını sevindirmeye devam etti. Haftanın ilk günü çeyrek altın ise 644, 37 TL’den işlem görerek yukarı çıkış eğilimini sürdürmüş bulunuyor.

Petrol borsası ise haftaya negatif yönlü seyirle ve %1,81 düşüşle 40,19 seviyelerinde başladı. Dünya para piyasalarını değerlendiren analistler, Covid-19 salgını ile ilgili haberlerin gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, yeni verilerin akışın seyrini etkileyebileceğini düşünüyor. Analistler, yurt içinde Cuma günü açıklanacak enflasyon oranları ve ABD tarafından açıklanacak olan istihdam raporunun piyasaların beklediği önemli veriler olduğuna işaret ediyor.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.