1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten Altını Olanlara Kritik Uyarı Geldi! Altın Fiyatları Düşecek Mi Yükselecek Mi?
Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten Altını Olanlara Kritik Uyarı Geldi! Altın Fiyatları Düşecek Mi Yükselecek Mi?

Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten Altını Olanlara Kritik Uyarı Geldi! Altın Fiyatları Düşecek Mi Yükselecek Mi?

Piyasa Uzmanı İslam Memiş; altın yatırımcıları için ciddi uyarılarda bulundu. Yatırımcılar tarafından gelen altın fiyatları artık yükselmez, altınları satıp mevduat hesaplarına geçelim mi gibi sorular karşısında bu haftanın sadece son fırsat olduğunu açıkladı. Ocak ayına tüm dikkatleri topladı.

A+A-

Piyasa Uzmanı İslam Memiş; altın yatırımcıları için ciddi uyarılarda bulundu. Yatırımcılar tarafından gelen altın fiyatları artık yükselmez, altınları satıp mevduat hesaplarına geçelim mi gibi sorular karşısında bu haftanın sadece son fırsat olduğunu açıkladı. Ocak ayına tüm dikkatleri topladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da şuan son durum itibari ile 24 ayar külçe altında gram satışı 450,90 lira seviyesinde olurken, Cumhuriyet altınının satışıysa 2.991,00 liraya kadar indi. Altın fiyatları hakkında Piyasa uzmanı İslam Memiş son günlerdeyiz diye yatırımcıyı uyardı.

Bu satış noktasında yer alınırken altın ve gümüş satma konusunu asla tavsiye etmediğini ifade eden Memiş, piyasalarda agresif bir şekilde dalgalanmanın da beklenmemesi gerektiğine dair tüm dikkatleri çekti. Memiş, "Düşüşleri yatırımcıların tamamının aslında fırsat olarak görmeli. Gram altın ile bakılacak olduğu zaman TL fiyatında ocak ayı içerisinde ortalama olarak altının 570 lira seviyesine kadar gelmesi muhtemel. Altın ve gümüşün ons fiyatı incelenecek olduğu zaman yakın zamanda yukarı yönlü atakları destekleyecek düzeyde de birçok faktör var. " ifadelerine yer verdi.

Belki de son alım fırsatı olacak…

Yılın son haftasına gelindiği zaman ilk işlem gününde ons altın fiyatlarının yükseliş hareketleri sergilediği gözleniyor. Özellik ile de gram altının alım açısından iyi bir fırsatı kollayan yatırımcılar bu süreçlerde son fırsata sahip. Yüksek maliyet ile altın ve gümüş alan yatırımcılar için bu haftadan sonra istedikleri kadar fırsatlar gelecek.

Bu seviyelerde altın ve gümüş satmak için uygun değil…

Ocak ayına sayılı zaman kala ilk haftadan itibaren yükseliş hareketlerine kaldığı yerden devam edecek olduğu tahmin ediliyor. Altın gram fiyatlarında meydana gelen gerileme ile beraber yatırımcılar artık altın fiyatlarında yükselme hareketi olmaz, acaba altınları satarak mevduat hesaplarına geçelim mi diye soru sorsalar bile şu an tavsiye edilmiyor. Gelir ve giderleri sadece kişilerin kendisi bilse bile yine de altın ve gümüş satışları için tavsiye etmem.

Seviyeler şu an satış için değil, alım için seçenek sunuyor…

Geçen hafta da belirtilen durumlara bakılacak olursa altının ons fiyatları için 1912 dolar seviyesini peşine 1921 dolar gelecek olduğu ön görülüyor. Seviyeler şu an yatırımcıların satması için değil de atması için birçok fırsatları sunuyor. Piyasalarda bir yandan da agresif bir şekilde dalgalanma beklemek de pek mantıklı değil. Altın bu sabah saatlerinde 1900 dolar seviyesine kadar arttı.

570 lira seviyesi…

Düşüşler yatırımcılar için üzülecekleri değil de sevinecekleri bir fırsat olarak görülmeli. Gram altın TL fiyatları incelenecek olduğu zaman ocak ayı içerisinde 570 TL seviyesine kadar gelecek. Altın ve gümüş ons fiyatları için yukarı yönlü bir şekilde hareketin meydana geleceği birçok faktör söz konusu olacak.

Güncel Altın Fiyatları

 

Altın

Alış

Satış

 

 

 

Gram Altın

448,17

448,28

 

 

 

Çeyrek Altın

721,05

737,56

 

 

 

Cumhuriyet Altını

2.987,00

3.032,00

 

 

 

Tam Altın

2.974,32

3.049,48

 

 

 

Yarım Altın

1.437,59

1.475,12

 

 

 

Ons Altın

1.874

1.874

 

 

 

Has Altın

447,93

448,00

 

 

 

22 Ayar Bilezik

411,00

411,41

 

 

 

Altın KG (Dolar)

60.001

60.010

 

 

 

Altın KG (Euro)

73.449

73.460

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.