1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir? Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?
Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir? Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?

Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir? Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?

Pirinç suyunun cilde faydaları son derece yüksek oranlardadır. Öncelikle pirinç gıdasının normal faydalarından bahsedelim. Pirinç Suyunun Cilde Faydaları ve Pirinç suyu yüze nasıl sürülür?

A+A-

Genel anlamda vücuda karbonhidrat sağlar ve kısa süreliğine enerji verir, ishalden kurtulmanızı, mide bağırsak iltihaplarını azaltır ve aşırı yüksek kan basıncını da kontrol eder. Ayrıca kabızlığı da önlemektedir. Cildinize olan faydaları arasında yine doğal parlaklıklar kazandırıyor olması ve gözenekleri küçültmesi de bilinen gerçekler arasında yer almaktadır.

Son senelerde pirinç suyu beraberinde saç ve cilt bakımı ülkemiz çerçevesinde hızlı bir şekilde artmakta olan şeydir. Ancak her ne kadar popüler olsa da pirinç suyu genel olarak güzellik kürünü şeklinde Çin ve Uzakdoğu’da yüz yıllardır kullanılmaktadır. Pirinç suyu ile cilt bakımını yapıyor olsanız yine sizlere son derece kolay bir ürün verebiliriz.

Pirinç Suyu Cildi Yumuşatıyor

Cilde olan faydalarına gelirsek cildinizi yumuşatmaktadır ve cildinizin temizlenmesini sağlar. Gözenekleri küçülterek görünümlerini de olumlu derece de azaltmaktadır. Toner şeklinde de kullanabilirsiniz. Genel anlamda evde hazırlamış olduğunuz yüz bakım maskelerinde de yine su yerine pirinç Suyunu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Doğal peeling beraberinde ölü hücreleri yok eder. Küveti yine ılık su ile doldurup 2 -1 kase pirinç suyunu da dökmeniz mümkündür. Bununla beraber sadece yüzünüz üstünde değil vücudunuzda da yumuşaklık elde edebilirsiniz.

Pişirmeden Önce Yıkanan Su Kullanılmaz

Kullanım şekline gelecek olursak bazı noktalarda pirinci pişirmeden önce yıkamış olduğunuz suyun pirinç suyu şeklinde rahatlıkla kullanılabileceğini öğrendim fakat cilde faydası olan su bu değil. Gerçek pirinç suyunu alabilmeniz açısından pirinci güzel bir suda bekletmelisiniz. Bu sayede pirincin besleyici olan çoğu özelliği suya geçmektedir. Bu suyu da yine yüzünüzü yıkayabilmeniz veya vücudunuzu durulayabilmek için de kullanabilmeniz mümkündür. 

Yine pirinç suyunun doğru bir şekilde hazırlanabilmesi için en az 20 dakika kadar bir su içerisinde bir kilo pirinci bekletmeniz yeterli olacaktır. Pirinci suda beklettikten sonra da yine rahatlıkla uzun süre boyunca kullanabilirsiniz. Ayrıca pirinç suyunu dediğimiz gibi çeşitli yoğurt ve bal maskelerinde de kullanabilirsiniz. Ancak önemli olan nokta pirinç suyunun dozunun çok olmaması gerektiğidir.

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı organik pirinç (100 g)
  • 1 su bardağı su (250 ml)

Araçlar

  • Bir sprey şişesi
  • Bir adet kase

Hazırlık

  • Bir bardak suyu kaynatın, ısıdan uzaklaştırın ve kaseye dökün.
  • Organik pirinci suya ekleyin, üzerini örtün ve 30 dakika bekletin.
  • Bu süreden sonra sıvıyı ince bir süzgeç ile süzün.
  • Pirinç suyu toniğini sprey şişe içerisine boşaltın ve uygulayın.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.