1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Parmak Aralarının Soyulmasına Ne İyi Gelir?
Parmak Aralarının Soyulmasına Ne İyi Gelir?

Parmak Aralarının Soyulmasına Ne İyi Gelir?

Parmak aralarının soyulmaları çoğu zaman çeşitli mantar enfeksiyonları yüzünden oluşmaktadır. Özellikle de sedef hastalığı ve egzama hastalıklarının birer belirtileri olabilmektedir. Peki Parmak Aralarının Soyulmasına Ne İyi Gelir?

A+A-

Nedenine de bağlı bir şekilde kaşıntı ve çeşitli ağrılar gibi bazı belirtiler görülebilmektedir. Soyulan o derinin altından yeni çıkan deri sebebi ile parmaklar hareket ettiği zamanda çeşitli ağrılar meydana gelebilir. Yine mantar ve egzama doğru bir şekilde tedavi edilmezse ise ayak tabanına kadar ve avuç içlerine kadar da yayılabilirler. Böyle bir durumda da oldukça sık bir şekilde hastanelerde, doktorlarda uğraşmanız gerekir. Ayrıca bu gibi durumlarda komşulardan ilaç alıp kullanmamanız oldukça önem arz eden unsurlardandır.

Mantar Enfeksiyonları ve Türevleri

Mantar enfeksiyonları yine parmak araları gibi vücudumuzun özellikle de nemli olan kısımlarında sık bir şekilde oluşabilmektedir. Mantar genel olarak parmak aralarının sürekli olarak kaşınması sebebi ile ve tahriş olması ile kendisini ortaya çıkarmaktadır. Bölgedeki deri oldukça kızarmaktadır ve hafif bir çeşit yanma ile karıncalanma hissi oluşabilmektedir.

Mantar tedavisinde yine doktorunuz anti-fungal krem veya merhem de tavsiye edebilmektedir. Daha farklı mantar türevleri açısından da farklı içeriklerde kremler kullanmanız oldukça önem arz eden bir husustur. Yine yayılma hızlarına göre de değişim gösterebiliyorlar.  Yine bu gibi ilaçlara bağlı olarak da çeşitli nemlendiricilere de bir süre ara vermeniz yerinde bir karar olacaktır.

Egzama ve Türevleri

El dermatiti benzeri çeşitli egzama türevleri ayak ve el parmakları arasında olan derinin sürekli olarak kurumasına ve yine çatlayarak iltihap kapmasına sebebiyet verebilir. İrinli yaralar da yine devamlı olarak kabuk başlayabilirler. Temas yolu ile geçmekte olan egzama aynı oranda çeşitli genetik sebepler yüzünden, cilt tahirşi, deri alerjileri ve yine daha farklı faktörlerden dolayı da oluşabilmektedir.

Tedavi süresince tahriş eden çeşitli kimyasallardan ve yine alerji etki oluşturan şeylerden ellerin kesinlikle uzak tutulması oldukça önemlidir. Yine temizlik yapıyorken ve bulaşık yıkıyorken de mutlaka eldiven kullanılması gerekmektedir. Ellerin sıkça yıkanması da en çok önemli olan etkenlerden biridir.  Bu nedenle oldukça dikkat edilmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.