1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Pandemi sosyal yardım desteği devam ediyor! 1000 TL sosyal yardım sonuçları açıklanıyor E-Devlet başvuru ve sorgulama ekranı açıldı… Hemen başvuru yapın!
Pandemi sosyal yardım desteği devam ediyor! 1000 TL sosyal yardım sonuçları açıklanıyor E-Devlet başvuru ve sorgulama ekranı açıldı… Hemen başvuru yapın!

Pandemi sosyal yardım desteği devam ediyor! 1000 TL sosyal yardım sonuçları açıklanıyor E-Devlet başvuru ve sorgulama ekranı açıldı… Hemen başvuru yapın!

Pandemi sürecinde sosyal destek ödemeleri için ön başvuru ekranlarını tamamlayan vatandaşlar için devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından hane başına biner lira destek ödemeleri için 3. fazda ödemeler için başvurular hala devam ediyor. Peki pandemi adına sosyal yardım paraları nasıl alınacak?

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından belirlenen ekonomik istikrar kalkanı paketi kapsamı içerisinde 620 bin hane içine yardım ulaştırıldı. Bakan Selçuk ise bu anlarda muhtaç asker aile ve çocukları, öksüz ve yetimler, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, eşi vefat eden kadınlar için uygulanacaktır. Uzun bir süredir gündemde yerini alan sosyal yardım ödemeleri başvuruları da hala devam ediyor. Bir yandan başvuruları onaylanan vatandaşla da bu ödemeleri almaya başladı.

1000 TL sosyal yardım sonuçları açıklanıyor

Aile çalışma ve sosyal hizmetlerbakanı Selçuk;  ağustos ayı içerisinde sosyal yardım desteği ödemeleri 24 ağustos tarihi ile başladı. 5 farklı nakdi sosyal yardım programı için ise yaklaşık olarak 157 bin hane içine toplam 90,1 milyon TL şeklinde ödemelerin yapılacağı açıklandı. Zorunlu askerlik hizmetinde yer alan vatandaşlar adına 400 TL olmak üzere iki aylık aralıkla ile 800 TL destek verileceğini ve tam 24 bin aile hesaplarına 16,9 milyon TL yatacağı açıklamalarda yer aldı.

Pandemi sosyal destek ön başvuru

e-devlet ile pandemi sosyal yardım destek programı içerisine katılacak vatandaşların başvuruları hala devam ediyor. Başvuru yapmak için vatandaşların TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenen günlerde yapması gerekir. Bu günler;

  • 0; Pazartesi
  • 2;Salı
  • 4; Çarşamba
  • 6; Perşembe
  • 8; Cumagünleri başvurular devam ederken hafta sonu en ufak bir sınırlama olmadan herkes başvurularını yerine getirebilecek.

300 TL nakdi yardım

Muhtaç asker çocuklarına yönelik yardım programı içerisinde aylık olarak ödeme miktarı yüzde elli olarak artarak 100 TL den 150 TL ye kadar çıktı. Bu anlarda Bakan Selçuk, "2 aylık periyotlarla 300 lira düzenli nakdi yardım yapıyoruz. Bu kapsamda bu ay bin 200 ihtiyaç sahibine 284 bin lira ödeme yapacağız." sözlerini dile getirdi.

Eşi vefat eden kadınlar için de ''89 bin ihtiyaç sahibi kadınımıza toplam 57,8 milyon lira ile destek sağlayacağız." sözlerine yer verdi.

11.6 milyon TL ödeme yapılacak

Anne, baba ya da her ikisini de kayıp eden ve 18 yaşından küçük çocuklar adına aylık 150 TL yardım ödemeleri olacak. Bu anlarda 39 bin kişinin hesabına ise toplam ortalama olarak 11,6 milyon TL değerinden ödemeler yapılacak olduğunu bildirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum