1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Özgür Özel, CHP'nin Yeni Genel Başkanı Olarak Seçildi: Delegelerden 812 Oy Aldı! Ekrem İmamoğlu sonucu açıkladı!
Özgür Özel, CHP'nin Yeni Genel Başkanı Olarak Seçildi: Delegelerden 812 Oy Aldı! Ekrem İmamoğlu sonucu açıkladı!

Özgür Özel, CHP'nin Yeni Genel Başkanı Olarak Seçildi: Delegelerden 812 Oy Aldı! Ekrem İmamoğlu sonucu açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi gerçekleşti ve Özgür Özel, bu önemli yarışta Kemal Kılıçdaroğlu ile rekabet etti. İlk tur sonucunda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Oy verme işlemi gece yarısına kadar sürdü, ve sonucunda CHP'nin yeni genel başkanı olarak Özgür Özel seçildi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi gerçekleşti ve Özgür Özel, bu önemli yarışta Kemal Kılıçdaroğlu ile rekabet etti. İlk tur sonucunda salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Oy verme işlemi gece yarısına kadar sürdü, ve sonucunda CHP'nin yeni genel başkanı olarak Özgür Özel seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sonucu açıkladı.

Özgür Özel, 812 delegenin oyunu alarak zafer elde etti, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı. İlk turda aldığı oya göre Özgür Özel, 130 oy daha fazla kazandı.

Oy verme işlemi sona ermeden yaklaşık 20 dakika önce Kemal Kılıçdaroğlu salondan ayrıldı.

İlk tur seçimde salt çoğunluk sağlanamadığı için seçim ikinci tura kalmıştı. İlk tur sonuçlarına göre, Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı, 18 oy geçersiz sayıldı ve 2 delege oy kullanmadı.

Bugün CHP Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri yapılacak. PM seçimleri için adaylık başvuruları dün sona erdi ve bugün eksikliklerin tamamlanması için ek süre verilecek. PM'ye aday olabilmek için 10 delegenin imzası gerekiyor.

Öte yandan, ikinci tur sonucunun ardından CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik adına sahte mesajlar gönderildi. CHP'den yapılan açıklamada, Çelik'in delegelere mesaj attığını ve sahte mesajları kendisinin göndermediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.