1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Oyuncu Burçin Terzioğlu kimdir? Burçin Terzioğlu kaç yaşında ve nerelidir?
Oyuncu Burçin Terzioğlu kimdir? Burçin Terzioğlu kaç yaşında ve nerelidir?

Oyuncu Burçin Terzioğlu kimdir? Burçin Terzioğlu kaç yaşında ve nerelidir?

Burçin Terzioğlu 9 Mart 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Özel sahne eğitimi almış ve bunun yanında diksiyon dersleri ile oyunculuk eğitimi almaya devam etmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde almış olduğu dersler devam ederken ilk oyunculuk deneyimlerine başlamıştır.

A+A-

Burçin Terzioğlu 9 Mart 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Özel sahne eğitimi almış ve bunun yanında diksiyon dersleri ile oyunculuk eğitimi almaya devam etmiştir. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde almış olduğu dersler devam ederken ilk oyunculuk deneyimlerine başlamıştır. Henüz küçük yaşta iken ilk sinema filminde yer almıştır.

Çıplak Vatandaş ve Patron Duymasın filmleri oynadığı ilk filmler arasındadır. 1985 yılında oynadığı bu filmler ile kendinden bahsettirmeyi başarmıştır. 17 yaşına geldiği zaman bir müzik klibinde yer almış ve kendisini yeniden ekranlarda göstermiştir. Ali Güven-Yolcu şarkısının klibinde kendisine şans verilmiştir.

Genç yaşına geldiği zamanlarda kendisini Kadın İsterse dizisi ile ön plana çıkarmayı başarmıştır. Bu dizide Demet karakterine can vermiş ve oldukça beğenilmiştir. Kendisine gelen sonraki teklif ise bir dizinin başrolü olmuştur. Fırtına isimli dizide Zeynep rolünü canlandırmış ve ilk başrolünü beğenilerle gerçekleştirmiştir. Bu dizideki rol arkadaşı Murat Yıldırım ile aşk yaşamış ve 20 Haziran 2008 tarihinde bir evlilik gerçekleştirmişlerdir. Ancak bu evlilik sadece altı yıl sürmüştür. Altı yılın sonunda 30 Haziran 2014 tarihinde boşanmışlardır.

Ezel dizisinde Azad karakterini canlandırdıktan sonra yeni rolünü Merhamet dizisinde oynamıştır. Bu dizide Deniz rolünü oynamış ve bir sene boyunca rolünü sürdürmüştür. Halam Geldi filminde oynayarak ikinci sinema filmini de tamamlamış ve Kıbrıs’ta bu filmin çekimleri için bulunmuştur. Üç sene boyunca Poyraz Karayel dizisinde Ayşegül karakterine hayat vermiş ve başrol olarak yer almıştır. 2013 yılında dizide tanıştığı İlker Kaleli ile bir ilişki yaşamaya başlamıştır. Bu ilişki 2018 yılında karşılıklı anlaşmaları ile son bulmuştur.

Burçin Terzioğlu Netflix’te yer alan ilk Türk dizisi ünvanına sahip Muhafız dizisinde de oynamış ve Rüya rolünü almıştır. Fox TV’de yayınlanmış olan Kurşun dizisinde oynamış ve yine başrol olarak görev almıştır. Son oynamış olduğu karakter ise Nisan olmuştur. Güzelliğin Portresi filmi 2019 yılında ekranlara gelmiş olduğu son filmdir.

Ödülleri

  • 2015 yılında En Başarılı Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü almaya hak kazanmıştır.
  • 2016 yılında Yılın En İyi Dizi Oyuncusu ve Yılın Oyuncusu ödülleri kendisine verilmiştir.
  • 2016 yılında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ve En İyi Kadın Dizi Oyuncusu ödüllerini almaya hak kazanmıştır.
  • 2016 yılında Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini almıştır.
  • 2017 yılında En Beğenilen Kadın Dizi Film Oyuncusu ve En İyi Kadın Dizi/Sinema Oyuncusu ödüllerini almıştır.
  • 2017 yılında En İyi Kadın Oyuncu ve Yılın En Beğenilen Tv Dizisi Kadın Oyuncusu ödüllerini almaya hak kazanmıştır.
  • Burçin Terzioğlu 2017 yılında ise En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü almıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.