1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Öyle Bir Yardım Geldi Ki, Artık İhtiyaç Sahibi Aileler Fatura Ödemeyecek, Devlet Her İhtiyaçlarını Karşılayacak! Faturayla Beraber PTT’ye Gitmek Yeterli…
Öyle Bir Yardım Geldi Ki, Artık İhtiyaç Sahibi Aileler Fatura Ödemeyecek, Devlet Her İhtiyaçlarını Karşılayacak! Faturayla Beraber PTT’ye Gitmek Yeterli…

Öyle Bir Yardım Geldi Ki, Artık İhtiyaç Sahibi Aileler Fatura Ödemeyecek, Devlet Her İhtiyaçlarını Karşılayacak! Faturayla Beraber PTT’ye Gitmek Yeterli…

Her ay PTT aracılığı ile ödemeler aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından farklı sosyal yardımlar devam ediyor. Bakanlık; tarafından gelen sosyal yardımlardan bir tanesi de elektrik tüketim desteği oluyor. Eğitim desteği ile beraber zaruri gider kapsamında ihtiyaç sahibi olan aileler için yardım elleri uzatılıyor.

A+A-

1 Mayıs 2019’da başlanan dar gelirli aileler için elektrik tüketim destekleri son hız sunulmaya devam ediyor. Uygulama süreçlerinde tam 2,5 milyon haneye tam 10 milyon civarı vatandaşlar için aylık 106 TL’ye varana kadar elektrik fatura ödemeleri devam ediyor. Destekler kimler ve nasıl yararlanma haklarını elde edecek?

Fakir aileler için devletten gelen yardım gün geçtikçe gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de dar gelirli aileler için elektrik müjdelerinden bir tanesi oluyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında her aile için 106 TL ye kadar ödemeler devam ediyor. 1 mart 2019 yılında devlet kapsamında 22 bin hane için her ay ortalama olarak 106 TL ödemeler ile faturalar devlet tarafından gelecek. Düzenleme kapsamında tam 10 milyon muhtaç aile için ödemeler yapılacak.

Aranan gelir şartları

Hanede kişi başı sayısında düşen gelir miktarının asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekir. 2020 yılından itibaren 701 TL tutarın altında olması gerekir. Dört kişilik olan bir ailenin geliri eğer 2804 TL altında olursa bu aileler haklardan yararlanmak için hak kazanacak. Başvuru adımları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılarak devam edecek.

Serbest tüketici ile ucuza kullanılacak

Ülkedeki enerji oranlarının yüzde yirmi ikilik oranları evlerde tüketiliyor. Bir ailede en fazla gider kalemlerinden bir tanesi de faturalar üzerinde olacak. Elektrik faturalarında yüzde 10 ya da 15 oranları ile düşme olacak. Faturaları 80 TL üzerinde olanlar için tedarikçi şirketler ile beraber pazarlıklar yapılacak. 2019 yılında belirlenen fatura limiti 90 lira olurken 2020 yılında 80 TL oldu.

Tasarruf imkanları gelecek

Gelen tasarruf ile beraber 25 milyona yakın olan tüketiciler için elektrik tedarikçileri için daha ucuz bir elektrik kullanma hakları gelerek daha uygun bir tasarruf adımları yapılacak. Yıllık olarak 2000 KW karşısında limitler de 1400 KW düştü.

Kimler başvuru yapılacak?

Hane içinde yer alan kişilere oranla eğer kişi başına düşen gelir miktarı asgari ücretin üçte biri yani 701,32 TL altında kalırsa hane için ödemeler yapılacak. Düzenli sosyal yardım kapsamında yer alan ihtiyaç sahibi aileler için hanelere verilecektir.

Faturalar TC kimlik numaraları ile beraber PTT şubelerinden yapılacaktır. Nakdi ödemeler olmazken vatandaşların eğer belirlenen ücret üzerinde fatura gelirse geri kalan kısımları da vatandaş tarafından eklenerek ödemeler yapılacaktır.

Başvurular nereye yapılacaktır?

Başvurular mernis adreslerine göre yapılacak olmasının yanı sıra kaymakamlıklar üzerinden sosyal yardımlar ve hizmetler müdürlüklerine şahsi bir şekilde gidilerek başvurular yapılır. Sonuçları öğrenmek için de ALO 144 aramak ve ona göre bilgi almak gerekir.

Hanedeki kişi başına göre yapılan ödemeler

Hanede yer alan kişi sayısına gere yapılan ödemeler;

  1. Eğer hane içerisinde 1 ya da 2 kişi yaşamlarına devam ediyorsa aylık olarak verilecek olan elektrik tüketim miktarları 75 kWh olarak yapılacak.
  2. Eğer hane içerisinde 3 kişi yaşamlarına devam ediyorsa aylık olarak verilecek olan elektrik tüketim miktarları 100 kWh olarak yapılacak.
  3. Eğer hane içerisinde 4 kişi yaşamlarına devam ediyorsa aylık olarak verilecek olan elektrik tüketim miktarları 125 kWh olarak yapılacak.
  4. Eğer hane içerisinde 5 ya da daha fazla kişi yaşamlarına devam ediyorsa aylık olarak verilecek olan elektrik tüketim miktarları 150 kWh olarak yapılacak.

Her ay 106 TL ye kadar yapılan ödemeler şartlara uyulduğu sürece devlet tarafından verilecektir.

Sorgulamalar için TC kimlik numarası ve e-devlet şifreleri ile giriş yaparak sosyal yardım bilgileri sorgulama yazarak yapılacaktır. Destek alan kişiler için gerekli olan bilgiler de buradan gelecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum