1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ÖSYM KPSS Lisansı sınav saati belli oldu! KPSS giriş belgesi alma ekranı.... Sınav kaç dakika sürecek?
ÖSYM KPSS Lisansı sınav saati belli oldu! KPSS giriş belgesi alma ekranı.... Sınav kaç dakika sürecek?

ÖSYM KPSS Lisansı sınav saati belli oldu! KPSS giriş belgesi alma ekranı.... Sınav kaç dakika sürecek?

elerini sorgulamaya ve çıktı almaya başladılar. İki oturumda gerçekleşecek olan sınavın başlangıç ile bitiş saatleri de hayli merak edilmektedir. Peki, ÖSYM ile KPSS lisans sınav giriş belgeleri nasıl alınır? KPSS lisans sınavı başlangıç ve bitiş saati nedir?

A+A-

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans mezunları sınavı yarın yapılacak. Binlerce adayın katılım göstereceği sınav öncesinde adaylar sınav giriş belgelerini sorgulamaya ve çıktı almaya başladılar. İki oturumda gerçekleşecek olan sınavın başlangıç ile bitiş saatleri de hayli merak edilmektedir. Peki, ÖSYM ile KPSS lisans sınav giriş belgeleri nasıl alınır? KPSS lisans sınavı başlangıç ve bitiş saati nedir?

Kamu kurum ile kuruluşlarında çalışmak isteyen ve lisans düzeyinde mezuniyeti olan kişilerin sınavı yarın yapılıyor. Sabah ile öğleden sonra olmak üzere iki farklı oturum ile gerçekleşecek sınavın hemen öncesinde, adaylar sınav giriş belgelerini kontrol etmeli ve hala çıktı almadılar ise gün içinde mutlaka bu çıktıyı temin etmelidirler.

KPSS Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Ekranı!

KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu, Genel Kültür ile Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları 6 Eylül Pazar günü yani yarın sabah ve öğleden sonra yapılacaktır. İki farklı oturum ile gerçekleştirilecek bu sınavın devamı olan alan bilgisi sınavları ise bir sonraki hafta yapılacaktır. KPSS öncesi ise adaylar giriş belgelerini ÖSYM üzerinden temin edebilecekler.

KPSS Sınav giriş belgesi sorgulama için; bu bağlantıya gidebilirsiniz -ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi

KPSS Lisans Sınavı Kaç Saat Sürüyor?

Kamu Personeli Seçme Sınavı maratonu, Genel Kültür Genel Yetenek ile Eğitim Bilimleri sınavı yarın başlıyor. Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM, 81 il merkezi ile KKTC Lefkoşa’da dâhil toplam 95 sınav merkezinde sınavı başlatacak. Sınav başlangıç saati ise 10:15 olarak belirlenmiştir. Bu oturum ile beraber adaylara toplam 120 adet soru yöneltilecek ve bu 120 soru karşılığında 130 dakika süre verilecektir.

Eğitim Bilimleri Sınavı oturumu ise öğleden sonra olacak!

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavını öğleden sonra saat 14:45’te başlatılacak olup, adaylara 100 dakika süre ile 80 adet soru yöneltilecektir. Sabah oturumu sınavında saat 10:00’dan sonra, öğleden sonraki oturumda ise saat 14:30’dan sonra binaya öğrenci alınmayacaktır.

Alan Bilgisi Sınavı Önümüzdeki Hafta Yapılacak

2020 KPSS lisans alan bilgisi 1. Oturumu yani Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, 12 Eylül’de saat 10:15’te; 2020-KPSS alan bilgisi sınavları 2. Oturumu ise yine aynı gün 14:45’te yapılacaktır. 2020 KPSS lisans alan bilgisi sınavları yani İşletme ile Muhasebe ve İstatistik 13 Eylül’de saat 10:152te yapılacaktır.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ise 20 Eylül’de saat 10:15’te yapılacaktır. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih 22 Ekim olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.