1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ons ve gram altın fiyatlarında son durum!  Altın düşmeye devam edecek mi? Uzmanlar yorumladı…
Ons ve gram altın fiyatlarında son durum!  Altın düşmeye devam edecek mi? Uzmanlar yorumladı…

Ons ve gram altın fiyatlarında son durum!  Altın düşmeye devam edecek mi? Uzmanlar yorumladı…

Altın üzerinde son zamanlarda meydana gelen düşme hareketi yatırımcıların akıllarında farklı soru işaretlerine neden oldu. Şuan alım için uygun zaman mı yoksa daha düşecek mi diye araştırırken uzmanların bu konu hakkında yorumlarını araştırmaya devam ediyor. İşte uzmanların konu hakkında yorumları...

A+A-

Ons altın üzerinde kısa süre önce meydana gelen baskı son zamanlarda hala devam ediyor. Belirgin bir şekilde güç kazanması ile hareketlerine devam eden dolar endeksi ise son iki aylık süreçlerin en yüksek olan seviyeleri adına 94,5 yaklaşımlarının da kaçınılmaz bir şekilde değerli olan madenler üzerinde baskı altında kalmalarına da neden oldu.

Bu anlarda FED başkanı olarak görev alan Powell ve merkez bankası içerisinde yer alan diğer yetkili kişiler ekonomi alanlarında toparlanmanın daha çok desteklenmesi adına daha fazla mali teşvik durumlarının gerekli olduğuna dair vurgularını dile getirdi. Bu anlarda Kongre içerisinde odak noktası olarak Ginsberg boş kalan koltuğu ile beraber doldurulmaya kalkılmasının ardından kısa vadeli olarak mali destek adına iyimser bir haber görülmesi de pek kolay gibi durmuyor.

Bu anlar karşısında daha fazla olarak likidite artışının engellenmesi karşısında altın açısından da negatif bir tablonun ortaya çıkması söz konusu oluyor. Meydana gelen teknik açılar arasından bakılacak olduğu zaman 1870 dolar üzerinde kısa vadeli bir şekilde görünüm bozulması dikkatleri çekiyor.

Geri çekilme durumlarının da devam etmesi ile beraber beklenen bir sonraki destek noktası da 1840 doların daha üzerinde olsa bile ne derecede ilerleyecek olduğu bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.