1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okullar ne zaman kapanacak! MEB takvimi açıkladı! Yüz yüze eğitime ne zaman ara verilecek?
Okullar ne zaman kapanacak! MEB takvimi açıkladı! Yüz yüze eğitime ne zaman ara verilecek?

Okullar ne zaman kapanacak! MEB takvimi açıkladı! Yüz yüze eğitime ne zaman ara verilecek?

Milyonlarca veli ve öğrenci tarafından okulların ne zaman kapanacağı merak konusu olmuşken bu noktada devreye MEB’in takvimi dahil oluyor.

A+A-

Milyonlarca veli ve öğrenci tarafından okulların ne zaman kapanacağı araştırılırken bu noktada devreye MEB’in takvimi giriyor. MEB tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu karar ile takvim paylaşıldı ve öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen tarihler de belli olmuş oldu. Yapılan duyuruda okulların ne zaman kapanacağı belli olurken akıllardaki sorular da yanıt buldu.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Yarıyıl tatili 21 Ocak tarihinde başladı ve 6 Şubat’a kadar devam ederken 7 Şubat itibari ile ikinci dönem başladı. İkinci dönemin başlaması ile beraber öğrenci ve veliler tarafından okulların yeniden ne zaman kapanacağı da araştırılmaya başlandı. İkinci dönemde okullarda bir ara tatil verilecek ve daha sonrasında dönem bitecek ve yaz tatili başlayacak. MEB tarafından paylaşılan takvime göre okullar 17 Haziran’da kapanacak. Dönem tamamen bitmiş olacak bu tarihte. Peki daha öncesindeki ara tatil ne zaman olacak?

1 HAFTA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA HANGİ TARİHTE

Tüm bunların yanı sıra 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan gerçekleştirileceği MEB tarafından paylaşıldı. Bu doğrultuda 22 Şubat itibari ile okulların tam tamına 48 gün sonra ara tatile girecek. Bu ara tatil kapsamında 1 hafta boyunca yüz yüze eğitime ara verilecek. Okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceği de Bakan Özer tarafından duyuruldu ve kararlılıkla devam edileceği bildirildi. Ancak bazı öğrenciler devamsızlıktan muaf olacak.

DEVAM MECBURİYETİ YOK

Konu ile ilgili olarak Bakan Özer açıklamalarında kronik rahatsızlığı olan ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin salgın nedeniyle okullara erişimi ile ilgili sıkıntıları olduğu yönünde şikayetler olduğunu belirtti ve kronik hastalığı olan ve bunu sağlık belgesi ile belgelendiren öğrencilerin ve her kademede özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin bu dönem devam zorunluluğundan muaf olacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.