1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okullar Açılıyor Öğrencilere 1000 TL Destek Veriliyor! Devletten Destek Müjdesi Geldi
Okullar Açılıyor Öğrencilere 1000 TL Destek Veriliyor! Devletten Destek Müjdesi Geldi

Okullar Açılıyor Öğrencilere 1000 TL Destek Veriliyor! Devletten Destek Müjdesi Geldi

Pandemi döneminde aşılanma ile birlikte okulların Eylül ayında açılmasına karar verildi. Bununla beraber devlet, okul alışverişi için 1000 TL destek her öğrenciye verilecek…

A+A-

Pandemi döneminde aşılanma ile birlikte okulların Eylül ayında açılmasına karar verildi. Bununla beraber devlet, okul alışverişi için 1000 TL destek her öğrenciye verilecek…

Son resmî açıklamalara göre okullarda yüz yüze eğitim dönemi başlıyor. Yeni gelen Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptıkları açıklamalar ile birlikte tüm seviyelerdeki okulların açılacağı ve öğrencilerin yüz yüze eğitime başlayacağı açıklandı. Milyonlarca öğrenci ile veli okul alışverişi için harekete geçmeye başladı. Devlet, suluk, önlük, kalem, defter, silgi, okul çantası gibi ihtiyaçlara yönelik başvuru yapana 1000 TL okul yardımı yapılacağını söyledi.

Başvuran Öğrenciler Alacak

Okulların açılmasına az bir süre kala birçok veli ve öğrenci okul masraflarını hesaplamaya başladılar. Bununla beraber devlet adım atarak 1000 TL ödeme dağıtacak. Sadece 1000 TL değil gerçekten ihtiyacı olan öğrencilere pek çok okul malzemesi verilecek. 1000 TL yardımdan yararlanabilmek için anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise veya üniversite öğrencileri yararlanabilir. Ailesinin maddi durumunun kötü olması ile beraber herkes 1000 TL destek alabilecekler. Bu destek ile birlikte özellikle son dönemde yaşanan orman yangınları ile selden etkilenen ailelere de devlet tarafından pek çok yardım ile birlikte öğrencilerin eğitimden geri kalmaması için okul parası yardımı da verilecek.

1000 TL Okul Yardımı Alacak Kişilere Başvuru Şartı

1000 TL Yardım almak isteyen kişiler öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine gidebilir ve başvuru yapabilirler. Bunun dışında yakınlardaki kaymakamlık ve valiliklere giderek bünyesinde bulunan Dayanışma Vakıfları ve Sosyal Yardımlaşma yerlerine müracaat ederek başvurabilirsiniz. Başvurduktan kısa bir süre sonra eğer şartları yerine getiriyorsanız 1000 TL yardım ödemeleri anında yapılacak.

Yardım ödemeleri tamamen geri ödemesiz ve karşılıksız olarak öğrenci olan birçok kişiye verilecek. Böylece öğrenciler eğitim süresi boyunca ihtiyacı olan materyallere erişebilecekler. 1000 TL yardım ödemeleri velilerin, banka hesaplarına yatacak fakat banka hesapları olmayan veliler bu paraları belirtilen bankalar üzerinden çekebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.