1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okullar 31 ağustos tarihinde açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması...
Okullar 31 ağustos tarihinde açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması...

Okullar 31 ağustos tarihinde açılacak mı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk’tan son dakika açıklaması...

Korona virüs salgınları ülke gündeminde etkisini göstermeye devam ederken okullar uzaktan eğitim olarak devam etmeye başlamıştı. Okullar açılacak mı, açılacaksa tarihi ne zaman diye bir hayli merak ediliyor. Bu konuda eğitim bakanı olarak yer alan Ziya Selçuk konu hakkında açıklamalarda bulundu. Peki 31 ağustos tarihinde okullar açılacak mı? İşte detaylar...

A+A-

Korona virüs salgınları ülke gündeminde etkisini göstermeye devam ederken okullar uzaktan eğitim olarak devam etmeye başlamıştı. Okullar açılacak mı, açılacaksa tarihi ne zaman diye bir hayli merak ediliyor. Bu konuda eğitim bakanı olarak yer alan Ziya Selçuk konu hakkında açıklamalarda bulundu. Peki 31 ağustos tarihinde okullar açılacak mı

Korona virüs salgın durumlarının meydana gelmesi ile beraber geçtiğimiz dönemler içerisinde okullar kapatıldı. Son durum ne olacak bir hayli merak ediliyor. Peki 31 ağustos tarihinde okullar açılacak mı, son durum nedir, Ziya Selçuk açıklamalarında neleri dile getirdi? İşte merak edilenler...

Okullar açılacak mı? Açılış tarihi belli oldu mu?

10 ağustos tarihinde yapılan kabine toplantısının da ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, okullar ardından bir açıklamasını dile getirmedi. Fakat eğitim bakanı bu konuda kendisine yöneltilen birçok soruya yanıtları verdi.

Okulların açılış tarihi ve detayları

Bu konu hakkında yapılan açıklama sırasında; "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır" sözlerine yer verildi.

Öğretmenler ve öğrenciler riske atılmayacak

Yapılan açıklama sırasında bu konu hakkında; ''Risklerimiz nelerdir. Bütün bunları kurumlarla konuşarak almaya çalışıyoruz. Hiçbir öğretmenimizin, çocuğumuzun riske gireceği bir duruma asla müsaade etmeyiz. Biz bir öğrencimizin zarar göreceği bir duruma onları sokarak ülkede karmaşa oluşturmak konusunda bir adım atabilir miyiz? Böyle bir konu olur mu! Bilim Kurulu'na danışıyoruz. Dünyadaki diğer ülkeleri de günlük olarak izliyoruz. Biz bu meseleye bakanlıklarımız olarak sarıldık. Güçlü tutuyoruz. Şuna güvensin toplum; böyle bir karar alınırken riskle ilgili durumlarda bir sıkıntı varsa asla bir karar almayız. Toplum buna şiddetle buna insansın. Bir şekilde bizim bu konularda verilecek kararımızı dikkatle verdiğimize emin olsunlar.'' ifadeleri ile dikkatleri çekti.

Niyet okulu açmaktan yöne

Konuşma sırasında asıl niyetlerin okulu açmaktan yöne olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra; ''Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek bağlamamız lazım. 2 ay sonrasına ilişkin tabloyu bilmiyoruz ki net bir şeyden bahsedelim. Bu konu pedagolojik bir konu. Bu meseleyi daha bütünsel düşünmek lazım. Ana kararlardan birisi, Bilim Kurulu ile ilişkili bir konu. Bizim amacımız okulları açmak ve açacağız. Bunun için de her türlü şartı iyileştirmek noktasında büyük bir gayretin içindeyiz. Yani bizim niyetimiz okulları açmaktır.'' ifadesi ile konu hakkındaki hassasiyeti dile getirdi.

31 ağustosta okulların açılması için her şey hazır

31 ağustosta okullar açılacak mı sorusuna ise; ''Her yerde normalleşmeden söz ederken, sinemadan sokakta sporda sanatta vs okullarla ilgili tümüyle ilgili bir kısıtın olması elbette söz konusu olmayacaktır. Biz bununla ilgili takibi yapıp en sağlıklı kararı çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için veririz. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız. 1 milyon 403 bin çocuğumuz sınava girdi, sadece 1 çocuğumuzda vaka tespit edildi. Sistem o kadar iyi çalışıyor ki öğleden sonra testi yapılan çocuğun sabah 10'da bilgisayara sonucu düşüyor. Saat 10'u 5 geçe bizi arıyorlar. Bu çocuğun sonucu düştü diye. Sadece 1 çocukla ilgili bize bilgi geldi ve biz hemen tedbirimizi aldık. Bu çocuklar sporda pazarda daha riskli durumdalar, okulda olduklarından daha az riskli durumdalar. Ulusal düzeyde kararı bu şekilde veririz. Açılması yönünde arzumuz takibimiz var.'' açıklaması ile devam etti.

Okulların açılması ile ilgili 4 farklı senaryo yer alıyor.

Okulların açılması konusunda  farklı durumun söz konusu yer aldığı sözleri arasında yer aldı. Bu sırada; ''Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Birisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı.

  • Birinci senaryo; okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız. Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı?
  • İkinci senaryo; Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryo. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor. Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor. "Okullarda şöyle olacak." Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz.
  • Üçüncü senaryo; Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.
  • Dördüncü senaryo; Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır.''

sözleri ile dikkatleri çekti.

Özel okullar açılacak mı?

Milli eğitim bakanı tarafından yapılan açıklama sırasında ''Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir.'' sözleri ile devam etti. Ardından gazeteci tarafından gelen uzaktan eğitim hakkı ve seyreltilmiş sınıf alternatifleri ile öğretmen ihtiyacı sorusuna yanıt verdi. Buna karşılık ise; "Devlet okulları için başka şart var da özel okullar için başka şart var diye bir şey söz konusu değil. Bütün çocuklarımızın sağlığı, özel okullardaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığı bizim önceliğimiz arasında." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.