1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Öğrencilere müjde! Aylık 821 TL öğrenci yardımı yapılacak! Şartlar belli oldu, son günü kaçırmayın…
Öğrencilere müjde! Aylık 821 TL öğrenci yardımı yapılacak! Şartlar belli oldu, son günü kaçırmayın…

Öğrencilere müjde! Aylık 821 TL öğrenci yardımı yapılacak! Şartlar belli oldu, son günü kaçırmayın…

Öğrencilerin öğrenim hayatlarını daha rahat bir şekilde geçirmesi, yaşanan sıkıntılı süreçlerin bir nebze de olsa hafifletilmesi için birçok destek devletten geliyor. Peki bu destekler neler ve geri ödemesiz yardımlar sunuluyor mu? Zor durumda bulunan öğrenciler için hangi burslar veriliyor, sosyal destek sağlanacak mı?

A+A-

Devlet tarafından öğrenciler için birçok destek verilirken bir yandan barınma bir yandan sosyal ihtiyaç bir yandan nakdi olmak üzere birçok seçenek dikkatleri çekiyor. Eğitim ve öğretim hayatlarını daha kolay bir şekilde yerine getirmek için devletten yardımlar gelmeye devam ediyor.

Devletten öğrenciler için nakdi yardımlar

Her ne kadar ilk başlarda akıllara gelen yardımlardan bir tanesi KYK ödemeleri olsa bile birçok yardım da öğrenciler için geliyor. KYK kapsamında hem geri ödemeli hem de geri ödemesiz olarak her ay 550 TL yardımlar veriliyor. Geri ödemesiz olarak yararlanmak için belirli şartlar gerekir. Fakat geri ödemeli olanlar herkese verilir. Öğrencilerin mezun olmalarının ardından iki yıl geçtiği zaman geri ödemeler başlar.

Tüm öğrencilere yardımlar

Korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sosyal yardımlaşma vakfı şartlı eğitim yardımlarından yararlanacak kadın öğrenciler için her ay 75, erkek öğrenciler için 50, yetim olan öğrenciler için de 150 TL yardım sunuluyor. Bir yandan da maddi durumları kötü fakat çocukları okuyan aileler için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında 821 TL ödemeler verilmeye devam ediyor.

Bir yandan da sosyal ve ekonomik destek altında yardımlar hız kesmeden sunulmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi okul öncesi eğitim kapsamında 450 TL olurken, ilkokul düzeyinde olanlar için 684 TL oluyor. Orta öğretim düzeylerinde yer alan öğrenciler için 730, yüksek öğrenim düzeyindeki öğrenciler için de 821 TL ödemeler veriliyor. Kuruluş bakımlarından ayrılmak zorunda kalan öğrenciler için de 365 TL ödemeler verilmeye devam ediyor. TEOG sınavlarından yüksek puan alan öğrenciler için de birçok farklı yardım sunulmaya devam ediyor.

Özel okul ve okul öncesi eğitim görmeye devam eden öğrenciler için 3060 TL, ilk ve temel seviyelerde yer alan öğrenciler için de 3680 TL yanı sıra orta okul ve lise düzeylerinden öğrenciler için 4280 TL ödemeler verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.