1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Öğrencilere Müjde 1.525 TL Alabileceksiniz! Çoğu Öğrenci Bilmiyor
Öğrencilere Müjde 1.525 TL Alabileceksiniz! Çoğu Öğrenci Bilmiyor

Öğrencilere Müjde 1.525 TL Alabileceksiniz! Çoğu Öğrenci Bilmiyor

Üniversiteye giriş sınavlarının açıklanması ile beraber öğrenciler burs başvurularını araştırmaya başladı. Bazı kurumlar ise ayda 1.525 TL destek ödemesi ve burs ödemesi veriyor…

A+A-

Üniversiteye giriş sınavlarının açıklanması ile beraber öğrenciler burs başvurularını araştırmaya başladı. Bazı kurumlar ise ayda 1.525 TL destek ödemesi ve burs ödemesi veriyor…

YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber öğrenciler burs veren kurumları araştırmaya başladı. Bu kurumlar üzerinden burs almak isteyen öğrencilerin başvuru şartlarına uymaları gerekmektedir. Tüm öğrenciler için burs veren bazı firma ve kurumları listeledik.

Anadolu Vakfı Burs Başvurusu

Anadolu Vakfı, birçok öğrenciye burs vermeye devam ediyor. Anadolu Vakfı burs başvuruları 30 Eylül tarihine kadar devam ediyor. Öğrenciler Anadolu Vakfı’nın sunduğu burslara başvurmak için öncelikle Anadolu Vakfı resmî sitesine girmeli ve burs programı kapsamında öğrenciler öncelikle akademik manada kendi meslek dalları içerisinde değerlendirilecek. Kişilerin benzer başarı düzeyinde bulunan kişiler arasında ihtiyaç durumları daha öncelikli olacak.

Aydın Doğan Vakfı Kız Öğrencilere 1.525 TL Veriyor

YSK’de ilk 15 binlik dilim içerisine giren Mühendislik, Hukuk ve Tıp bölümlerinde okuyan başarılı kişiler ve maddi desteğe ihtiyacı olan kişilere 1.525 TL üstün başarı bursu verilecek. Üstelik lisans bölümlerine yerleşmiş olan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere aylık 550 TL destek bursları veriliyor. Kişiler burs başvurusunda bulunmak için e-bursum üzerinden online olarak burs başvurusu yapacaklar ve 15 Ekim tarihinde sona erecek.

Elginkan Vakfı Burs Şartları

İstanbul ODTÜ, Boğaziçi, Yıldız Teknik üniversitesi, İstanbul Teknik üniversitesi, Ege üniversitesi, Celal Bayar üniversitelerini kazanmış veya okuyor olan başarılı öğrencilere fakat maddi imkânı yetersiz olan öğrenciler bu burslardan yararlanabilecekler. Bu burs başvuruları ise üniversitelerin burs ofislerinde yapılacak ve son başvuru tarihi 30 Eylül olarak belirlendi.

Gübretaş Aylık 420 TL 9 Ay Boyunca Verecek

Ziraat Fakültesi içerisinde lisans eğitimi alan öğrencilere ve ailesi çiftçi olan öğrencilere Gübretaş burs veriyor. Lisans öğrencisi olanlara 9 ay boyunca aylık 420 TL verilecek ve bu bursa başvurmak isteyen öğrencilerin en geç 4 Ekim ile 15 Ekim tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor. Detaylı bilgi için Gübretaş sitesine girebilirsiniz.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.