1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Öğrenciler İçin Ulaşım Kolaylığı Geliyor! İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Verilen Yardım Programı!
Öğrenciler İçin Ulaşım Kolaylığı Geliyor! İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Verilen Yardım Programı!

Öğrenciler İçin Ulaşım Kolaylığı Geliyor! İlkokul, Ortaokul ve Lise Öğrencilerine Verilen Yardım Programı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasının ardından ulaşım yardımının detaylarına dair bilgilendirmede bulundu. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi pazartesi günü çalan ilk ders zili ile birlikte başladı.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasının ardından ulaşım yardımının detaylarına dair bilgilendirmede bulundu. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi pazartesi günü çalan ilk ders zili ile birlikte başladı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için hayata geçirdiği sosyal yardım ödemelerinin detayları merak konusu oldu. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ulaşım desteği ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Aile Bakanlığı Ulaşım Yardımı Ödemesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerde bulunan çocuklara destek olabilmek için aile destek paketi, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ve farklı sosyal yardımlar sunarken, ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olabilmek için ödemeler yapıyor.

Tek yön için üst limitin 750 TL olduğu ulaşım yardımına ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz bu eğitim-öğretim döneminde de sürecek. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz.

Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 TL olurken, şu ana kadar 10 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimizden 58 bini aşkın öğrenci yararlandı” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.