1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Öğrenciler Facebook’ta Buluşuyor! Facebook Campus Yayınlandı…
Öğrenciler Facebook’ta Buluşuyor! Facebook Campus Yayınlandı…

Öğrenciler Facebook’ta Buluşuyor! Facebook Campus Yayınlandı…

Sosyal medyanın yıldızı Facebook, yalnızca öğrenciler için geliştirdiği ‘Facebook Campus’ adlı sosyal ağ ile beraber 16 yıl sonra yeniden özüne döndü.

A+A-

Dünyadaki en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, Mark Zeckerberg tarafından 2014 yılında kuruldu. ABD’nin en önde gelen üniversitelerinden biri olan Harvard’da kurulan bu sosyal medya ağı,  ilk olarak Harvard’daki öğrencilerin birbirleri ile dijital dünyada iletişim kurabilmeleri adına kurulmuş ve ilerleyen zamanlarda ABD’nin önde gelen diğer okulları da platforma dâhil olarak büyümeye başlamıştı.

İlk olarak sadece üniversite uzantılı e posta ile kayıt olunabiliyorken, sonraki zamanlarda bu kısıtlama kaldırılarak tüm dünyada açılmıştır. Yeniden özüne dönen Facebook’ta Facebook Campus tanıtımı yapıldı.

Facebook Campus Nedir? Kimler Dâhil Olabilir?

Öğrencilerin yalnızca e-posta adresi ile kayıt olabileceği yeni bir sosyal ağ geliştirdiğinin duyurusunu yapan Facebook, Facebook Campus’e sadece öğrencilerin üye olmasına izin verilecektir.

Standart Facebook uygulamalarının dışında kalan Facebook Campus, öğrenciler için özel olarak tasarlanmıştır.

Öğrencilerin bir Facebook Campus profili oluşturabilmeleri için üniversiteye ait e posta adresi ile mezuniyet yılı bildirmeleri gereklidir. Hali hazırda ABD’de sınırlı sayıda kişi ile yeniden test edilen bu özellik yakında diğer ülkelerin de kullanımına sunulacaktır.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber farklı sosyal medya mecralarının çıkmış olması nedeni ile genç kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu kaybeden facebook, düzenlediği bu yeni ağ ile genç kullanıcıların peşinde. Kaybettiği genç kullanıcıları yeniden platforma çekmeyi arzulayan Facebook, bakalım bu süreçte başarılı olabilecek mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.