1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ödemelere zam yapılıyor! Bakanlık müjdeyi verdi, 2 bin 600 lira ödenecek
Ödemelere zam yapılıyor! Bakanlık müjdeyi verdi, 2 bin 600 lira ödenecek

Ödemelere zam yapılıyor! Bakanlık müjdeyi verdi, 2 bin 600 lira ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık A Haber canlı yayınında mühim açıklamalarda bulundu.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık A Haber canlı yayınında mühim açıklamalarda bulunmuş oldu. BM Kadın Statüsü Komisyonu hakkında konuşan Bakan Yanık, "Çok bereketli bir toplantı oldu ve inşallah bundan sonrasında da orada yaşayan yurttaşlarımızla ilişkilerimizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.  Bakan Derya Yanık'ın açıklamalardan öne çıkanlar:

BM'DE KADININ STATÜSÜ KOMİSYONU

Oldukça yoğun bir program izledik. Biliyorsunuz her sene BM Kadın Statüsü Komisyonu 8 Mart'ı takip eden süreçte şu demek oluyor ki 12-14 Mart'tan başlayarak Mart sonuna kadar bir takım faaliyet düzenler. Oturumlar, kadın konularının tartışılması ve BM üye devletler nezdinde de bir genel bakış açısı geliştirmek ve mümkün mertebe bir yaklaşım ortaklığı geliştirme çabasıdır. İki senedir pandemiden ötürü çevrimiçi yapılıyordu. Bu yıl nispeten daha hibrit bir biçimde yapıldı. New York'ta Türk Evimizin açılmış olması bizim işimizi oldukca kolaylaştırdı. BM dışındaki programlarımızın hemen hemen tamamını Türk Evi'nde gerçekleştirdik.

İlk programımız ABD'de New York ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşlarımızla farklı dönemlerde uzun seneler orada kalanlar, yakın dönemde gidenler şeklinde bir grup vatandaşımızla bir araya gelerek onları dinledik. Amerika'deki şartları, ülkemizin yurt haricinde tanıtımına, anlatımına ilişik onların katkıları, bizim onlara nasıl yardımcı olabileceğimiz noktasında bir dizi karşılıklı değerlendirme ve görüşme yapmış olduk. Çok bereketli bir toplantı oldu ve inşallah bundan sonra da orada yaşayan yurttaşlarımızla ilişkilerimizi devam ettireceğiz yoğun bir şekilde.

AFGANİSTAN'DAKİ KADIN VE ÇOCUKLARIN DURUMU

BM'deki kadın statüsü toplantısında konusu ele alındı ve konuşuldu. Afganistan'da en büyük yardımı meydana getiren Türkiye. Afganistan ile biz ilişkilerimizi koparmadık. Afganistan'ın en zor zamanında da Taliban öncesinde de Türkiye fazlaca net bir halde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından da çıkan cümlelerle kadın ve kız evlatlarının korunması, eğitimlerinin engellenmemesi gerektiği hususunu net biçimde ifade ettik. Afganistan'da 45 tane okulumuz var. Bunlardan 14 tanesi kız çocukları için. 11 etken olarak çalışıyor

ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN TOPLANAN BAĞIŞLAR

Yapılan bağışlar şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. Şartlı bağışlar sadece belirtilen konu için kullanılır. Bizim en kırılgan olduğumuz noktalardan bir tanesi. Şehitlik diyince şehit yakını deyinde hepimizin tüyleri bir ürperir. Bizim duygularımızın kabardığı bir meseledir. İşte bu konu camia içinde böylesine hassa bir konu. Bu mevzuyu sürekli kaşıyan sürekli istismar eden bir bilgi kirliliği var. Bunu bilerek yapıyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar kamuoyunu ve tarafları bilgilendiriyoruz. Benim ilk verdiğim talimatlardan biri bu konudur. Vakfın her ay yaptığı ödemelerden sonrasında sitesinden düzenli olarak duyuralım istedim. Kaç kişiye verdik? Kaç kişiye ne kadar verdik?

Son derece aleni ve saydam bir süreç yürütüyoruz. Bizim vakfımızı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı'dır. Önce bunun altını çiziyorum. 15 Temmuz sonrası kuruldu ve 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için bir bağış kampanyasıyla kurulduğu için sadece sanki 15 Temmuz şehitleri ve gazileri için kurulmuş gibi düşünülüyor ama o şekilde değil. Vakfımız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönlendirmesi ve teşvikiyle Türkiye'deki bütün şehit yakınları ve gazilere hizmet için onlara sosyal yardımcı sağlamak ve maddi destek sağlamak için kurulmuş bir vakıftır. Bizim bütün hizmetlerimizi takip edebilirler, vakfın çalışmalarına katılabilirler. Bunu altını çizerek söylüyorum.

2 BİN 600 LİRA OLACAK

Bizim vakfımız 13 Temmuz 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından direkt kararla kurulan bir vakıftır. 15 Temmuz dayanışma kampanyasında 310 milyon toplandı. Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında sonrasında düzenlenen kampanyada 52 milyon lira toplanmış. Zeytin Dalı için de 2 milyon lira toplanmış. Bunların 3'de şartlı bağıştır. Bu ne demek? Sadece o bağışlandığı amaç için kullanabilirsiniz anlama gelir. Burada toplananlar alakalı hak sahiplerine dağıtılıyor. Mart 2002 tarihi itibariyle hak sahiplerine 104 milyon 145 bin lira destek ödemesi sağlamış durumdayız. Bu paraların neması bile başka bir gaye için kullanılamaz. Vakıfla alakalı bütün ödemeler son aşama aleni ve son aşama saydam. Şehit yakınlarına ve gazilere ödenen para nisan ayından itibaren 2 bin 600 lira olacak. Dini bayramlardan ödenen 1 bin 100 lira para 2 bin liraya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.