1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Ödemeler Resmen Onaylandı! Asgari Ücretli Çalışanların Maaşlarına EK 1.000 TL Karşılıksız Destek Verilecek... İşte Başvuru Şartları
Ödemeler Resmen Onaylandı! Asgari Ücretli Çalışanların Maaşlarına EK 1.000 TL Karşılıksız Destek Verilecek... İşte Başvuru Şartları

Ödemeler Resmen Onaylandı! Asgari Ücretli Çalışanların Maaşlarına EK 1.000 TL Karşılıksız Destek Verilecek... İşte Başvuru Şartları

Asgari ücretle çalışanlar için önemli bir adım atıldı ve çalışanlara doğalgaz desteği adı altında ek olarak 1.000 lira ödeme yapılacağı açıklandı. Peki, 1.000 TL doğalgaz desteği nasıl alınır, başvuru şartları neler?

A+A-

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren önemli bir gelişme meydana geldi. Son kararlara göre, çalışanlara doğalgaz desteği sağlanacak ve bu kapsamda 1000 lira doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen işçiler için ayrıntılar açıklandı.

NAKİT ÖDEME YA DA KARTA YÜKLEME YAPILACAK

Çalışanlara yapılan enerji yardımları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İşverenlerin çalışanlarına, prim ve gelir vergisi düşülebilir şekilde nakit veya kart yüklemesi şeklinde 1000 liraya kadar enerji yardımı yapabileceği duyuruldu. Bu ek ödemeler, 9 Kasım 2022'den itibaren 30 Haziran 2023 tarihine kadar çalışanların mevcut ücretlerine aylık 1000 lirayı aşmayacak şekilde eklenecek. Ek ödemelerin gelir vergisi kesintisi yapılmayacağı belirtildi, ancak 1000 lirayı aşması durumunda aşan kısım prime esas kazanca tabi olacak.

İŞVEREN VERGİDEN DÜŞÜLEBİLECEK

Enerji yardımının sigortalılara nakit olarak ödenmesi veya doğrudan elektrik ve gaz şirketlerine ödenmesi arasında bir fark olmayacağı bildirildi. Ayrıca, işverenin belirli bir miktarını işçinin doğalgaz kartına yükleyebileceği ve belirli bir kısmını da elden vererek elektrik harcamalarına katkı sağlayabileceği belirtildi. Bu durumda, işveren her iki ödemenin de vergiden düşebilecektir.

Ancak ısınma harici giderler için ödeme yapılması halinde, bu ödeme enerji yardımı kapsamında değerlendirilmeyeceği ve istisna tutulmayacağı ifade edildi. Ayrıca, ısınma desteği gibi enerji yardımı da yemek desteği gibi aylıktan ayrı olarak verilmek zorunda olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.