1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Nusret Gökçe Kimdir? Nusret Gökçe Nereli ve Kaç Yaşındadır? Nusret Gökçe Nasıl Ünlü Oldu?
Nusret Gökçe Kimdir? Nusret Gökçe Nereli ve Kaç Yaşındadır? Nusret Gökçe Nasıl Ünlü Oldu?

Nusret Gökçe Kimdir? Nusret Gökçe Nereli ve Kaç Yaşındadır? Nusret Gökçe Nasıl Ünlü Oldu?

Nusret Gökçe, 1983 yılının 9 Ağustos günü dünyaya gelmiş bir isimdir. Nurset, bugün aslında hem bir Türk kasap hem şef hem de bir lokantacı kimliğiyle tanıdığımız bir şahsiyettir. Ünlü tuz dökme hareketi sonrasında hem et pişirme hem de tuzlama şekli sebebiyle Nusret, “Salt Bae” ismiyle anılmaya başlamıştır. İşte başarılı Şef Nusret Gökçen'in hayat hikayesi ve ayrıntıları...

A+A-

Nusret Gökçe, 1983 yılının 9 Ağustos günü dünyaya gelmiş bir isimdir. Nurset, bugün aslında hem bir Türk kasap hem şef hem de bir lokantacı kimliğiyle tanıdığımız bir şahsiyettir.

Ünlü tuz dökme hareketi sonrasında hem et pişirme hem de tuzlama şekli sebebiyle Nusret, “Salt Bae” ismiyle anılmaya başlamıştır. Ayrıca yine bu meşhur hareketinin sonrasında milyonları etkilemeyi başarmış ve bir internet fenomeni olmuştur.

Şefliği ile tanıdığımız Nusret’in babası Faik ise bir maden işçisidir. Öğrenim hayatına ise sadece 6.sınıfa kadar devam edebilmiş ve sonrasında kasaplık mesleğine adım atmıştır. O günden bugüne kasaplığa devam eden Nusret, tam olarak 2010 yılı itibariyle de Nusr-et Steakhouse isimli kendi markasını ortaya çıkarmıştır.

Nusret Nasıl Tanındı? Nasıl Ünlü Bir Adam Oldu?

Bütün dünyanın Nusret’i tanıması, o meşhur ve ilginç hareketi olan dirsekten tuz dökme hareketi ile gerçekleşmiş oldu. Bu hareketi sayesinde sosyal medyayı salladı ve sosyal medyanın gündemine oturmayı başardı. Ardından ise çok sevilen bir Nusret ortaya çıktı.

01-111.jpg

Bu hareketi sebebiyle de kendisine “Salt Bae” denmeye başlandı ve bu isim, onunla bütünleşen bir lakap haline geldi. Bu lakabıyla da beraber bir internet fenomeni durumuna geldi, sonrasında milyonların tanıdığı bir isim oldu…

Biz Türkler ise Nusr-Et restoran zincirlerinin sahibi olan Nusret Gökçe’yi, bütün bu olanlardan çok daha öncesinde biliyor ve tanıyorduk. Erzurum doğumlu olan Nusret, aslında toprağımızın etlere fısıldayan adamı olarak hep karşımızda duruyordu ve et dünyasının hep bir parçası durumundaydı.

02-079.jpg

Nusret, bu tuz dökme macerasıyla tanınmış olsa da sonraki süreçte attığı adımlarla adını daha da çok duyurdu ve markasını büyüttü. Bu adımlar ise öncelikle Amerika’ya, ardından Japonya ile Arjantin üzerine yaptığı ziyaretler sonucunda kasaplığını geliştirmesi ile oldu.

03-038.jpg

Etin en lezzetli ve en özgün halini arayıp bulma çabası içerisinde yaptığı bu ziyaretler sırasında etin farklı farklı kültürlerde ne şekilde yapıldığını bizzat gözlemleme şansı buldu. Gelişimi de bu sayede çok fazla oldu. Bu sayede elde ettiği tüm birikimini, hem kişisel vizyonu hem de doğuştan sahip olduğu kabiliyeti ile harmanlamayı başaran Nusret, bugünlerde 600 sayısına varan elemanı ile beraber Türkiye’deki en meşhur steakhouse zincirine sahiptir.

04-009.jpg

Nusret’in kendi tabiriyle “Elinde satırla doğan” ve yaşamının her anında kendini yetiştirmeye çalışan Nusret, yüksek yeteneği ve gözardı edilemez karizması ile gerçek anlamda bir fenomen olmuştur. Ayrıca ülkemiz açısından bir gurur kaynağı olmayı başarmış olan Nusret, yoluna aynı hızda devam etmektedir…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.