1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Numaradan İsim Nasıl Sorgulanır? Numaradan Ücretsiz İsim Sorgulama İşlemi….
Numaradan İsim Nasıl Sorgulanır? Numaradan Ücretsiz İsim Sorgulama İşlemi….

Numaradan İsim Nasıl Sorgulanır? Numaradan Ücretsiz İsim Sorgulama İşlemi….

Numaradan isim sorgulama işlemi çoğu zaman ücretli olarak bilinir. Fakat ücretsiz / bedava numaradan isim sorgulama ya da isimden numara sorgulama işlemi yapabilirsiniz. SMS ile öğrenebileceğiniz gibi, numara sorgulama uygulamaları sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde de numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Peki, arayan kim, numara kime ait nasıl öğrenilir?

A+A-

Numaradan isim sorgulama işlemi çoğu zaman ücretli olarak bilinir. Fakat ücretsiz / bedava numaradan isim sorgulama ya da isimden numara sorgulama işlemi yapabilirsiniz. SMS ile öğrenebileceğiniz gibi, numara sorgulama uygulamaları sayesinde tamamen ücretsiz bir şekilde de numaranın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Peki, arayan kim, numara kime ait nasıl öğrenilir? İşte sizler için numaradan isim sorgulama işlemi ücretsiz bir şekilde nasıl yapılır adımlarını derledik.

Numara sorgulama işlemi için abonesi olunan GSM operatör adımları değişiklik gösterecektir. İnternet aracılığı ya da sms yöntemleri ile öğrenilebilecek olmasının yanı sıra farklı adımlar ile de işlemleri gerçekleştirebileceksiniz. 118 ile yapılan aramalarda çok fazla ücret ödenecek olmasından dolayı daha farklı adımlar tercih edilebilir. İşte bu adımlar;

Vodafone ile sorgulama

  • Cihazların mesajlar bölümüne girilmeli.
  • Yeni bir mesaj sayfası açılmalı.
  • KİM yazarak boşluk ardından numara yazılmalı.
  • 7048 e gönderilmeli.
  • Kısa sürede bilgilendirme işlemi olacaktır.

Ekstra bir ücret talebi olmayacaktır.

Turkcell ile numara sorgulama

Vodafone ile aynı işlemler yapılır. Fakat mesaj kısmı 2200 a gönderilmelidir. Fakat burada SMS gönderimleri ücretlidir. Buna dikkat etmek gerekir. 4,5 TL değerine bir ücreti vardır.

Turk Telekom ile numara sorgulama

  • Telefonların arama ekranı açılarak *100# tuşlanmalıdır.
  • İşlemler menüsü açılacak ve bilinmeyen numaralar servisi tercih edilmelidir.
  • Burada isim ya da numara yardımı ile sorgulama yapılır.

Bunun yerine dakikası 1,60 TL değerinde olan 11855 numarası aranarak buradan da öğrenme yapılabilir.

Numara sorgulama uygulamaları

  • Arayan Kimliği ve Numara Bulucu; en fazla kullanılandır. Uygulama kişilere numara engelleme alternatifleri de sunuyor.
  • True ID Caller Name; sadece numara arama değil anlık olarak arayan yabancıların da kime olduğu ekranda gözükecektir. Numara engelleme seçenekleri de yer alıyor.
  • Whoscall; kullanıcılara sadece numara sorgulama adımı değil bir yandan da tüm arama işlemleri için düzenleme seçenekleri de sunuyor.
  • Simpler; Numaranın kime olduğunu öğrendikten sonra engelleme adımlarını da sunuyor.
  • UpCall; Cihazları tanımayan numara ararsa anlık olarak kim olduklarını gösterirken engelleme seçeneği de sunuyor.
  • Sync.ME; akıllı çağrı ve favori olan bölümleri ile telefon rehberini daha verimli kullanmak için uygundur. Kişilerin aramaları engellenebileceği gibi mesaj atmaları da engellenebilir.
  • Telefon Numarası Bulucu; kişilerin kayıt edilmiş olan son konumlarını da gösterirken, kara liste ve rehber yönetimi gibi fonksiyonlar da yer alır.

Sorgulama sırasında dikkat edilmesi gerekenler

118 olan numarayı ararken dakika başı alınan ücretler göz önüne alınmalıdır. İşlem ücreti hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler bir de GSM operatörleri ile teyit etmek gerekiyor. Bazı uygulamalarda asıl amaç kişisel bilgileri ele geçirmek oluyor. Bu anlarda indirilen kişi sayılarından alınan yıldızlara ve yorumlara kadar her şeye bakılmalıdır. Mobil cihazlara erişemiyor olmalarına bakmak gerekir. Kamera ve mikrofon gibi yapılara erişmesine izin verilmemelidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.