1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Nisan ayı emeklinin ayı oldu! 4A 4B 4C'li emekli ve EYT'liye bugünden itibaren en az 9500 TL ödeme yatırılacak!
Nisan ayı emeklinin ayı oldu!  4A 4B 4C'li emekli ve EYT'liye bugünden itibaren en az 9500 TL ödeme yatırılacak!

Nisan ayı emeklinin ayı oldu! 4A 4B 4C'li emekli ve EYT'liye bugünden itibaren en az 9500 TL ödeme yatırılacak!

Türkiye'de kıdem tazminatı konusunda size bir haberim var. Yaklaşan tatilden önce emekliler çifte ödeme alacak. 4A, 4B, 4C emeklileri ile emekli olma hakkı olup da henüz emekli olmamış olanlar maaşlarına zam yapmanın yanı sıra bayram ikramiyelerine de erken ödeme yapacak. Nisan resmi olarak emeklilerin ayıdır.

A+A-

Türkiye'de kıdem tazminatı konusunda size bir haberim var. Yaklaşan tatilden önce emekliler çifte ödeme alacak. 4A, 4B, 4C emeklileri ile emekli olma hakkı olup da henüz emekli olmamış olanlar maaşlarına zam yapmanın yanı sıra bayram ikramiyelerine de erken ödeme yapacak. Nisan resmi olarak emeklilerin ayıdır. Milyonlarca emekli Ramazan'ın başlamasına birkaç gün kala en az 9 bin 500 TL nakit ödeme alacak. Bu haberi duyanlar mutlaka keyifli bir bayram geçireceklerdir. Devlet tüm maaş zamlarını yatırdığı için yarın sabah hesaplarınızı kontrol ettiğinizden emin olun.

Türkiye hükümeti hem Ramazan hem de Kurban Bayramı tatilleri öncesinde milyonlarca emekliye bayram ikramiyesi veriyor. Geçen yılki 1.100 TL olan ikramiye bu yıl 2023 yılı için 2.000 TL'ye çıkarıldı. Böylece emekliler her tatil için 2.000 TL olmak üzere toplam 4.000 TL bayram ikramiyesi alacak. Ayrıca yılbaşında 5 bin 500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı zamla 7 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Ödemeler de artırıldığı için emekliler için iyi haber burada bitmiyor.

Emekliler Ramazan Bayramı öncesi önemli haberler almaya devam edecek. Milyonlarca emeklinin beklediği zamlı maaş ve bayram ikramiyesi ödemelerinde zam yapıldı. SSK emeklileri zamlı maaşlarını 14 Nisan'da, Bağ-Kur ve memur emeklileri maaşlarını bugün ve yarın alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan ödeme planı şöyle:

SSK Ödeme Planı:

Ödeme tarihleri ​​17-20 arasında olanlar için ödeme 14 Nisan'da yapılacaktır.
Ödeme tarihleri ​​21-23 arasında olanlar için ödeme 15 Nisan'da yapılacaktır.
Ödeme tarihleri ​​24-26 arasında olanlar için ödeme 16 Nisan'da yapılacaktır.
Bağ-Kur Ödeme Planı:

Ödeme tarihi 25 ve 26 Nisan olanların ödemesi 17 Nisan'da yapılacaktır.
Ödeme tarihi 27 ve 28 Nisan olanların ödemesi 18 Nisan'da yapılacaktır.
Emekli Sandığı emeklileri maaşlarını 19 Nisan'da alacak.

Ayrıca EYT (Emekli Olup Emekli Olmayanlar) yasası geçtiğimiz ay TBMM'de kabul edildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak başvurular kabul edildi. Bu kanun kapsamında emekli olan ve onaylananlar, ilk ödemelerini Nisan ayında alacaklar ve ayrıca bayram ikramiyesi alacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.